foto: Edijs Pālens/LETA
Marta pēdējā dienā nav gaidāmi lieli nokrišņi un vietām uzspīdēs saule
No rīta apgrūtināta pārvietošanās ir teju visā Latvijas teritorijā.
Sabiedrība
2018. gada 31. marts, 08:10

Marta pēdējā dienā nav gaidāmi lieli nokrišņi un vietām uzspīdēs saule

LETA

Sestdien - marta pēdējā dienā - Latvijā nav gaidāmi lieli nokrišņi un debesis vietām daļēji skaidrosies, ļaujot uzspīdēt saulei, prognozē sinoptiķi.

Klusās sestdienas rītā Latvijā ir apmācies un dūmakains laiks, vietām nedaudz snieg, liecina meteoroloģiskā informācija.

Dažviet valstī sabiezējusi migla un redzamība pasliktinājusies līdz 300-600 metriem. Gaisa temperatūra +1..-1 grāds, Vidzemē līdz -3 grādiem. Lēns vējš un bezvējš.

Rīgā dūmakains rīts, krīt dažas sniegpārslas, pūš viegls ziemeļu vējš un gaisa temperatūra svārstās ap nulles atzīmi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijā bija -2..+2 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 30.martā bija +30 grādu Sicīlijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -30 grādu kalnos Norvēģijas dienvidos un -36 grādi Narjanmarā, Krievijas ziemeļos.

Pa dienu lielus nokrišņus nesola

Sestdien saglabāsies lēns vējš un bezvējš, maksimālā gaisa temperatūra būs +1..+7 grādi.

Rīgā nav gaidāmi ievērojami nokrišņi, saglabāsies daudz mākoņu un, pūšot lēnam vējam, gaiss iesils līdz +4 grādiem.

Atmosfēras spiediens visā valstī aptuveni 757 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī. No dienvidrietumiem sāk tuvoties liels ciklons, kas atnesīs intensīvu lietu un slapju sniegu Lieldienās.

Atgrūtināta braukšana visā valstī

Sestdienas rītā sniegs un apledojums visā valsts teritorijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VAS "Latvijas valsts ceļi".

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 137 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Siguldas šosejas (A2) posmā Vangaži - Raunas pagrieziens, Valmieras šosejas (A3) posmā Murjāņi - Strenči, Rīgas apvedceļa (A5) posmā Salaspils - Babīte, kā arī Daugavpils šosejas (A6) posmā Lielvārde - Nīcgale.

Tāpat braukšana visa maršruta garumā ir apgrūtināta Bauskas šosejas (A7) posmā Rīga - Ķekava, uz Jelgavas šosejas (A8) visa maršruta garumā, Liepājas šosejas (A9) posmā Rīga - Annenieki, Ventspils šosejas (A10) posmā Rīga - Tukums, uz Rēzeknes šosejas (A12) visa maršruta garumā, Grebņeva - Medumi šosejas (A13) posmā Grebņeva - Špoģi un Kokneses šosejas (P80) posmā Skrīveru pagrieziens - Koknese.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojums apgrūtina braukšanu Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Bauskas, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Jēkabpils, Liepājas, Limbažu, Madonas, Rēzeknes, Tukuma un Valmieras apkārtnē.

Savukārt uz grants autoceļiem šķīdoņa dēļ saglabājas transporta masas ierobežojumi.