Sabiedrība
2018. gada 24. februāris, 20:21

Miljonārs Lūsiņš atvainojas un atklāj, ka savu Pāvilostas māju-kuģi laidīs jūrā

Jauns.lv

Skandālu izraisījusī Pāvilostas stāvkrastā uzslietā māja-kuģis jau maija beigās varētu nonākt ūdenī, intervijā LTV raidījumam "Vides fakti" atklāja tās īpašnieks, miljonārs Argods Lūsiņš.

Māja – “kuģis” Sakas pagastā

Pāvilostas novada Sakas pagastā pašā jūras krastā tiek būvēta atpūtas māja - "kuģis", būvniecības process fiksēts 2015.gada pavasarī.

gallery icon
6

Šobrīd viens no strīda galvenajiem punktiem ir jautājums -objekts atrodas uz valsts vai uz privātās zemes.

Lai arī Pāvilostas novada domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons sākumā bija kareivīgāk noskaņots, tagad viņš izsakās maigāk un raidījumam telefoniski paskaidro, ka Latvijas Mērniekam ir pasūtīta mērīšana, lai saprastu, uz kura zemes gabala tas atrodas - uz Lūsiņa vai uz valsts.

Lūsiņš, kurš piekrita raidījumam sniegt interviju, stāsta, ka ir pieaicināti vairāki mērniecības uzņēmumi, kas šo jautājumu pašlaik risina. 

Lūsiņš raidījuma žurnālistei izskaidroja lietas būtību, iepazīstināja ar dokumentiem, kā arī ieveda zem ēkas konstrukcijas, lai varētu pārliecināties, ka māja patiešām paredzēta tam, lai atrastos uz ūdens, un ka tai nav pamatu, vien paaugstinājumi zemes reljefa izlīdzināšanai.

"Viņš [kuģis] tiešām neizskatās pēc kuģa tajā kuģa pierastajā veidolā, bet viņam ir absolūtas peldspējas īpašības un absolūtas piestātnes funkcionālā nodrošinājuma vajadzības izpildījums," saka Lūsiņš.

Kuģa īpašnieks apgalvo, ka konstrukciju plānots ievietot ūdenī šī gada maija beigās, taču vides aktīvisti uztraucas, vai nebūs skarta un bojāta jūras piekraste.

Viņš savukārt sola, ka jau nedēļu pēc mājas iecelšanas jūrā nekādas pēdas nebūs redzamas.

Lūsiņš norāda, ka par konstrukcijas pārvietošanu jau ir runāts ar lielākā ceļamkrāna Baltijā īpašniekiem, kuri arī veiks šo darbu.

"Es patiešām atvainojos, ja kādu esmu aizvainojis ar savu rīcību. Piedodiet, lūdzu," sacīja Lūsiņš.

Raidījumu vari noskatīties šeit