foto: Shutterstock
Pilots reisā no Tenerifes uz Rīgu, lai nenobiedētu pasažierus, spiests melot, ka jāpiestāj uzpildīt degvielu
Piedzēruši pasažieri ālējas ne tikai ārzemju lidojumos, arī latviešiem nākas saskarties ar viņu radītajām problēmām. Tā kāda pārlieku „uz krūts uzņēmuša” atpūtnieka dēļ lidmašīnai, kas lidoja no Kanāriju salām uz Rīgu nācās nolaisties Kopenhāgenā.
112
2018. gada 19. februāris, 06:11

Pilots reisā no Tenerifes uz Rīgu, lai nenobiedētu pasažierus, spiests melot, ka jāpiestāj uzpildīt degvielu

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Nepatīkamu incidentu pirms nedēļas nācās piedzīvot atpūtniekiem, kuri Rīgā ar „SmartLynx” čārterlidojumu atgriezās no brīvdienām Tenerifē. Kāda pārāk iereibuša pasažiera ālēšanās dēļ lidmašīna bija spiesta nosēsties Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā un reiss aizkavējās par vairākām stundām.

Šajā reisā lidojošais Valērijs Jauns.lv pastāstīja: „Pusstundu pēc pacelšanās tika paziņots, ka lidmašīnai vajag uzpildīt degvielu un tāpēc tā nolaidīsies Kopenhāgenā. Kaut kā dīvaini izlikās, ka lidmašīna būtu no Tenerifes izlidojusi bez degvielas... bet ko tu padarīsi. Laineris nolaidās Kopenhāgenā. Ieradās policija un aizturēja kādu pasažieri – spēcīgu vīrieti ar tetovējumiem, kurš izskatījās pēc īsta „bosika”. Tad arī stjuarte mums paskaidroja, ka policija aizturēja vīrieti, kurš draudējis uzbrukt lidmašīnas apkalpei. Savukārt runas par to, ka nepieciešama papildus degvielas uzpildīšana bija tādēļ, lai lieki neuztrauktu pasažierus, ka salonā ir kāds agresīvs pasažieris jeb noziedznieks. Bet pēc viņa nodošanas policijai, mēs uzreiz neturpinājām lidojumu. Vēl divas stundas nīkām salonā, kamēr tika sameklēta viņa bagāža. Tā ari neviens sīkāk nepaskaidroja, kas tas tāds par bīstamu elementu bija. Tā īsti neredzēju, ka viņš būtu ārdījies, jo sēdēju tālu no viņa. To gan redzēju, ka viņš runāja un gāja par kaut ko skaidroties ar apkalpi”.

„SmartLynx” Sabiedrisko attiecību un mārketinga vadītāja Ilva Priedniece Jauns.lv pastāstīja: „Apstiprinām, ka „SmartLynx Airlines” reisā, kas devās no Tenerifes uz Rīgu 9. februārī, viens pasažieris, pēc ārējām pazīmēm būdams smagā alkohola reibumā, uzvedās agresīvi un aizskaroši, traucējot pārējo pasažieru mieru un apkalpes darbu, nepakļāvās apkalpes prasībām ievērot pasažieru pārvadāšanas un lidojuma drošības noteikumus un apsēsties savā sēdvietā, izteica konkrētam apkalpes loceklim apvainojumus un draudus izrēķināties pēc atgriešanās Rīgā.

Vēlāk šis pasažieris kļuva vēl agresīvāks un centās fiziski izrēķināties ar apkalpes locekli. Rezultātā gaisa kuģa kapteinis drošības apsvērumu dēļ pieņēma lēmumu izsēdināt minēto agresīvo pasažieri Kopenhāgenas lidostā Dānijā, kur viņš tika nodots policijai.

Pasažiera vārdu saskaņā ar personas datu aizsardzības prasībām izpaust nevaram”.