foto: LETA
Grāmatu tirgū Londonā Latviju pārstāvēs Kārlis Vērdiņš, Inga Ābele un Luīze Pastore
Dzejnieks un atdzejotājs Kārlis Vērdiņš.
Kultūra
2018. gada 18. janvāris, 17:19

Grāmatu tirgū Londonā Latviju pārstāvēs Kārlis Vērdiņš, Inga Ābele un Luīze Pastore

Kasjauns.lv/LETA

Latviju Londonas grāmatu tirgū šogad no 10.aprīļa līdz 12.aprīlim pārstāvēs Kārlis Vērdiņš, Luīze Pastore un Inga Ābele, aģentūru LETA informēja platformas "Latvian Literature" pārstāve Anete Konste.

Šajā gadā Baltijas rakstnieku delegāciju Londonā veido 12 atzīti rakstnieki, "kuri atspoguļo Igaunijas, Latvijas un Lietuvas augstāko sniegumu mūsdienu literatūrā".

"Londonas grāmatu tirgus kultūras programma būs viena no retajām iespējām vienkopus redzēt un dzirdēt Igaunijas, Latvijas un Lietuvas rakstniekus starptautisku nozares speciālistu auditorijas priekšā diskutējam ar kolēģiem - rakstniekiem no Lielbritānijas," rakstnieku dalību grāmatu tirgū aprakstīja Konste.

Līdzās Latvijas autoriem Igauniju grāmatu tirgū pārstāvēs Mārja Kangro, Andrejs Ivanovs un Reins Rauds, bet Lietuvu - Toms Venclova , Undine Radzevičūte un Alvīds Šlepiks. Šo rakstnieku daiļrade kopā veido plašu literāro žanru klāstu, iekļaujot dzeju, bērnu literatūru un prozu, kā arī dramaturģiju un publicistiku.

Savukārt kā grāmatu tirgus "Dienas autori" Baltijas valstu rakstnieku delegāciju pārstāvēs pašmāju prozaiķe Nora Ikstena, Igaunijas literāts Mikhels Muts un Lietuvas vēsturniece Kristina Sabaļauskaite.

Kultūras programmas pasākumi tirgus laikā norisināsies tādās vietās kā Britu bibliotēka ("British Library") un Nacionālā dzejas bibliotēka ("National Poetry Library"), kur lasītājiem būs iespēja satikt rakstniekus un piedalīties diskusijās.

Baltijas valstu kultūras programmu Lielbritānijas grāmatu gadatirgū izziņojusi Britu padome sadarbībā ar Igaunijas Literatūras centru, Latvijas Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju un Lietuvas Kultūras institūtu.

Platforma "Latvian Literature" veidota ar mērķi veicināt Latvijas literatūras un grāmatniecības atpazīstamību un eksportu ārvalstīs, nodrošināt starptautisku sadarbību ar izdevējiem, aģentiem, tulkotājiem un organizācijām, kā arī piedāvāt visa veida informāciju par Latvijas autoriem, grāmatām un jaunumiem nozarē.

Kā ziņots, pagājušā gada martā starptautiskajā Londonas grāmatu tirgū Polija nodeva Latvijai, Lietuvai un Igaunijai goda viesu titulu, ko svinīgā ceremonijā pieņems visu Baltijas valstu vēstnieki, informēja Konste.