foto: Edijs Pālens/LETA
Riteņbraucējs ietriecas jaunietē - 7 šuves un sašķaidīts telefons -, bet policisti no iesnieguma rakstīšanas esot atrunājuši
Atsevišķi sociālo tīklu lietotāji norāda, ka arīdzan piedzīvojuši līdzīgas, lai arī ne tik traumatiskas situācijas, kurās velosipēdisti ignorē pieturā apturēto tramvaju un turpina braukt, riskējot ietriekties cilvēkos. (Attēls ilustratīvs.)
Sabiedrība
2017. gada 10. novembris, 07:02

Riteņbraucējs ietriecas jaunietē - 7 šuves un sašķaidīts telefons -, bet policisti no iesnieguma rakstīšanas esot atrunājuši

Kasjauns.lv

Bieži tiek runāts par to, ka pilsētā īpaši jāuzmanās no nevērīgiem un klaji bezatbildīgiem autovadītājiem, taču kādas 19 gadus vecas rīdzinieces stāsts aktualizē pavisam citu problēmu Rīgas ielās – pārdrošu un bezkaunīgu velosipēdistu radītos draudus.

Oktobra sākumā Rīgā ar Annu Mariju atgadījās kas nepatīkams – brīdī, kad meitene grasījās kāpt tramvajā, viņai virsū pilnā ātrumā uztriecās kāds velosipēdists.

Riteņbraucēja radītais posts bija visai liels – Anna Marija tika nogāzta gar zemi, saņemot spēcīgu triecienu pa galvu, kā arī tika pārsista meitenes lūpa. Traumas dēļ mutes dobuma iekšienē nācās ielikt septiņas šuves.

Triecienā neatgriezeniski cietis arī viņas iPhone viedtālrunis. Papildus tam velosipēdists avarējot noplēsis arī kādas blakus esošas automašīnas spoguli.

Piedzīt neko nevarēšot

Sīkāk par konkrētā oktobra rīta notikumiem savā Facebook portālā izstāsta meitenes tēvs Verners:

Atsevišķi sociālo tīklu lietotāji norāda, ka arīdzan piedzīvojuši līdzīgas, lai arī ne tik traumatiskas situācijas, kurās velosipēdisti ignorē pieturā apturēto tramvaju un turpina braukt, riskējot ietriekties cilvēkos.

Meitenes tēvs apgalvo, ka saistībā ar notikušo Matīsa ielas policijas iecirknī uzrakstīts iesniegums, taču policijā meitenei pēcāk esot skaidrots, ka no vainīgā nevarēšot piedzīt zaudējumus, jo velosipēdistiem “neesot apdrošināšanas”.

Arī kriminālprocesa uzsākšanai nodarījums esot pārāk nenozīmīgs – varot vērsties civillietu šķīrējtiesā, ja esot tāda vēlme.

Cietušās meitenes tēvs atklāja, ka, noklausoties policistu paskaidrojumus, 19 gadus vecā meitene tik tiešām izlēmusi atteikties no pretenziju celšanas.

(Papild.) Policijā portālam Kasjauns.lv apstiprināja, ka iesnieguma par šo incidentu neesot, turklāt incidents pie "Bērnu pasaules" reģistrēts nevis 10., bet gan 13. oktobrī - ceļu policistiem sastādot ceļu satiksmes negadījuma reģistrēšanas protokolu.

Turklāt, saskaņā ar policiju, Matīsa ielā meitene neesot bijusi - viņa vērsusies pie Rīgas reģiona pārvaldē.

"Policisti nav mēģinājuši atrunāt meiteni no iesnieguma rakstīšanas - viņai paskaidrots, ka to pavisam noteikti var darīt, ja vēlas. Taču civillietu šķīrējtiesa zaudējumu piedzīšanai tika ieteikta pamatoti," skaidroja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Elīna Sprudzāne.

Aizbrauc meiteni neapraudzījis

Pati Anna Marija tēvam arī izstāstījusi, ka todien notikuma vietā velosipēdistu ir izdevies apturēt šoferim, kura automašīnai ticis nolauzts spogulis.

Autovadītājs esot pārrunājis lietas ar velosipēdistu, taču pie meitenes avārijas izraisītājs pa visu šo laiku tā arī neesot piegājis, pēcāk vienkārši aizbraucot projām.

“Kameru Barona ielā ir daudz. Taču izskatās, ka velosipēdistiem ir atļauts vairāk nekā citiem satiksmes dalībniekiem un gājējs ir neaizsargāts,” sociālajos tīklos raksta meitenes tēvs.