Sabiedrība
2016. gada 23. aprīlis, 06:58

Slavenu mūziķu nāve. Neticēsiet, bet astrologs Baņķis to jau paredzēja

Jauns.lv

Ārvalstu prese norāda, ka iepriekšējos gados tā vēl nav bijis – nāve paņem vienu slavenību pēc otras. Kāpēc tieši šogad aizsaulē dodas sabiedrībā pazīstami ļaudis? Gribat ticat, gribat - nē, bet šis ir no sērijas – “Es taču jau teicu!” Jo, vēl pirms tam, kad janvārī mira daudzas slavenības, zvaigžņu pētnieki izteicās, ka tas diemžēl būs sagaidāms.

Piemēram, astrologs un numerologs Kristaps Baņķis jau gada sākumā brīdināja par iespējamu daudzu slavenu ļaužu nāvi. Viņš sociālajos tīklos ierakstīja: “Decembris un janvāris vienmēr paņem daudz ļautiņu pie sevis. Mežāža laiks ir sūrs, bet taisnīgs.” Tāpat astrologs arī piebilda: “Ap dzimšanas dienu lielākajai daļai piemetas vājums. Īpaši ļoti cienījamos gados esošajiem. Stipriniet viņus!”

Slavenību pļauja

Šie astrologa vārdi izrādījās visai pravietiski, jo 10. janvārī 69 gadu vecumā mira britu mūziķis Deivids Bovijs, kuram dzimšanas diena bija 8. janvārī, 14. janvārī mira aktrises Selīnas Dionas vīrs un menedžeris Renē Anželils, kuram 16. janvārī būtu palikuši 74 gadi, 29. decembrī, tikai dažas dienas pēc savas 70. jubilejas aizsaulē aizgāja smagā metāla grupas “Motorhead” līderis Ians Lemijs Kilmisters...

Astrologa pieminētajā laikā dzīves gaitas beidza arī franču diriģents un komponists Pjērs Bulēzs – viens no ietekmīgākajiem un radikālākajiem XX gadsimta mūziķiem, kurš mira 5. janvārī 90 gadu vecumā, 14. janvārī 69 gadu vecumā mira britu aktieris Alans Rikmens, 18. janvārī 67 gados mira grupas “Eagles” ģitārists Glens Frajs, 19. janvārī 70 gadu vecumā mira Latvijas rokenrola karalis Pits Andersons, tāpat kaulainā pie sevis paņēma arī radošo personību Jāni Vaišlu, kurš mira 14. janvārī.

Un vēl - 26. janvārī, 53 gadu vecumā pēc pārciestas autoavārijas mira britu dziedātājs Bleks, kurš bija pazīstams ar viņa sacerēto un izpildīto astoņdesmito gadu hitu “Wonderful Life”, 28. janvārī 74 gados mira ASV psihodēliskā roka grupas “Jefferson Airplane” dibinātājs un sešdesmito gadu kontrkultūras ikona Pols Kentners, 5. februārī, 74 gadu vecumā mira viens no savas paaudzes pieprasītākajiem mūziķiem, grupas “Earth, Wind & Fire” dibinātājs Moriss Vaits, bet mazliet vēlāk - 19. februārī - no dzīves 84 gadu vecumā šķīrās itāliešu rakstnieks un filozofs Umberto Eko.

Vainīgs Dižčiks

Toreiz, janvārī, lūgts izskaidrot šīs savas prognozes, Kristaps Baņķis žurnālam “Kas Jauns” uzsvēra, ka decembris un janvāris ierasti ir laiks, kad daudzi beidz šīs zemes gaitas. Kāpēc? “Gadumijā, Saulei esot Mežāža zīmē, dzīvības resursi, enerģija samazinās, pavājinās spēki. Līdz ar to depresīvāks periods ir nevis dēļ emocionālā stāvokļa, bet vienkārši nav spēka. Un, kas neapmierināti vai vāju veselību, tiem dzīves ritms pārtrūkst...” skaidroja astrologs.

Viņš arī piebilda, ka šogad ar nāves iesaukumu jau tā ierastais decembris un janvāris bija īpaši nežēlīgs dēļ 5.-25. janvāra Dižčika jeb retrogrādā Merkura. “Karmiskajā astroloģijā retrogrādās planētas bieži vien sarīko vērā ņemamus iesaukumus aizgājējos. Karmas rats griež bargi, un likteņa pirksts nospiež nežēlīgi. Kam lemts, tam jānotiek...” noteica astrologs, uzsverot, ka šā gada pirmajā pusē planētu stāvoklis īpaši akcentē medicīnas jautājumus, tādēļ nāves gadījumi saistāmi ar slimošanām, vīrusiem, infekcijām, epidēmijām, ne tik daudz pēkšņām katastrofām.

Nežēlīgais marts?

Tāpat Kristaps Baņķis paredzēja, ka kaulainā savu pļaujas laiku turpinās pavasarī. Astrologs janvārī sociālajos tīklos bija ierakstījis: “Marts un aprīlis sabiedrībai atnesīs publiski rūgtus un sēru brīžus.” Un, re - 8. aprīlī autoavārijā gāja bojā arhitekts Matīss Mailītis, kuram bija tikai 30 gadi.

Astrologs žurnālam “Kas Jauns” janvāra beigās arī piebilda, ka šogad atvadas no spilgtiem mūziķiem un aktieriem diemžēl kļūs par ierastu lietu. Atkal nekļūdīgi! Lūk, tikai daži fakti: 8. martā 90 gadu vecumā mira britu mūzikas producents Džordžs Mārtins, kurš pārvērta grupu “Beatles” par vislabāk pārdoto grupu mūzikas vēsturē, 10. martā 71 gadu vecumā mira leģendārais roka taustiņinstrumentālists, grupas “Emerson, Lake and Palmer” līdzdibinātājs Kīts Emersons, 16. martā ar sirdslēkmi 72 gadu vecumā mira dziedātājs un mūziķis Frenks Sinatra jaunākais, 7. aprīlī no plaušu karsoņa 79 gadu vecumā, savā dzimšanas dienā, mira amerikāņu kantri mūziķis Merls Hegards, 13. aprīlī 62 gadu vecumā mira amerikāņu mūzikas producents Deivids Gests, kurš savulaik bija precējies ar dziedātāju un aktrisi Laizu Minelli, 17. aprīlī 90 gadu vecumā mūžībā aizgāja amerikāņu komēdijseriāla “Visi mīl Reimondu” aktrise Dorisa Robertsa, bet 21. aprīlī 93 gadu vecumā mūžībā aizgājis britu režisors Gajs Hamiltons, kurš 60. un 70. gados uzņēma četras Džeimsa Bonda sērijas filmas. Tāpat 21. aprīlī pasauli satrieca sēru vēsts par lieliskā mūziķa Prinsa nāvi 57 gadu vecumā.

Baņķis zvaigznēs bija arī saskatījis, ka nāve neies secen Latvijai. “Pārsteigumu var sagādāt tādu svarīgu personu aiziešana, kurus bijām sabiedriski piemirsuši, bet, kuri spēlējuši Latvijā lielu nozīmi,” janvārī žurnālam “Kas Jauns” teica Banķis. Un viņam atkal bija taisnība, jo 21. februārī 66 gadu vecumā mira kinooperators Andris Seleckis, 10. aprīlī mira aktieris Aivars Siliņš, kuram arī bija 66 gadi, bet 22. aprīlī aizgāja dziedātājs Ojārs Grīnbergs, kuru nāve paņēma 73 gadu vecumā.

Sarežģīts laiks Latvijai?

Baņķis janvārī zināja arī teikt, ka planetāri saspīlēts periods gaidāms no 24. maija līdz 8. jūnijam, kad debesīs izveidojas lielais krusts – vairāku planētu spriedzes pilns izvietojums.

“Tamlīdzīgs planētu krusts (tikai no citām planētām) ir arī katastrofāli neveiksmīgajā Latvijas horoskopā. Tieši jūnija sākuma planētu izvietojums skar Latvijas horoskopa svarīgākos punktus, sakustinot to, bet šoreiz ļoti spriedzes piesātinātā veidā. Jānotiek brīnumam, lai Latvijai paietu secen tautas masas aizskaroša informācija un notikumi. Jebkurā gadījumā gada vidus ir būtisks pagrieziena punkts ilgtermiņa Latvijas attīstībai. Reizē tas ir arī dažādu katastrofu, satricinājumu vai sabiedriski politiski neprātīgu lēmumu laiks. Laika periods ietiecas arī Jāņos, kas var būt bīstamākie, nekā daudzi iepriekš kopā esot,” zvaigžņu zīmēs pamanījis astrologs, piebilstot: “Šis būs sarežģīts gads Latvijai un latviešiem. Cerēsim, ka notikumu orkāni paies secen, vien pabiedējot!”

Ko darīt?

 Astrologs Kristaps Baņķis gan uzsvēra, ka nāves jautājumi ietiecas tieši Dieva kompetencē, tādēļ viņa nosauktie trauksmainie periodi ir vairāk kā brīdinājumi izprast laika garu. Viņš arī deva padomus, kā sevi pasargāt.

“Kritiskajos laikos nav ieteicams būt tur, kur ir lieli pūļi, uzturēties masu pasākumos, slēgtās arēnās un daudzstāvu tirdzniecības centros. Lielāks risks uz negadījumiem ir arī uz ceļiem un tiltiem. Kuģojot un dzelzceļa satiksmē risks pastāv pat lielāks nekā aviosatiksmē. Tādēļ visām kontroles iestādēm ieteicams stingrāk pārbaudīt mašīnistu, šoferu, pilotu veselības un psihisko stāvokli. Lielāka problemātika būs ar sabiedriskā transporta drošību uz ceļiem,” deva padomus Baņķis un piebilda: “Lielāka uzmanība pievēršama māju ekspluatācijas drošībai, jo pārsteigumu un arī bojāgājušos var sagādāt kādas (sabiedriskas, pašvaldības) ēkas problēmas. Uzmanības degpunktā arī gāzes noplūdes un applūšanas. Arī jārēķinās, ka Saturnam atrodoties Strēlnieka zīmē (vēl divus gadus), bēgļu jautājums no dienaskārtības nepazudīs un ārzemju vēstis uztrauks tikpat ļoti, kā pašmāju nebūšanas. Tāpat lielāka nozīme šogad būs arī dabas anomālijām un krasi mainīgajiem laika apstākļiem.”

Kasjauns.lv/Foto: Aigars Hibneris, no Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva, Vida Press