foto: insight media/ Vida Press
Neraugoties uz Ukrainas draudiem, "Scooter" dzied Krimā. Drīz grupa gaidāma arī Latvijā
Savulaik populārā grupa "Scooter" uzstājas Krimā, lai gan Ukraina draudējusi ar ieceļošanas aizliegumu.
Kultūra
2017. gada 4. augusts, 08:30

Neraugoties uz Ukrainas draudiem, "Scooter" dzied Krimā. Drīz grupa gaidāma arī Latvijā

Kasjauns.lv

Lai gan Ukrainas tieslietu ministrs vācu grupai "Scooter" draudēja pat ar cietumsodu, kādreiz slavenie mūziķi tomēr uzstājas Krievijas anektētajā Krimā notiekošā festivālā, vēsta ziņu aģentūra "Ria".

Deviņdesmito gadu vācu kulta grupa "Scooter" vakar ielidoja Simferopolē, lai uzstātos festivālā "ZbFest".

Iepriekš Vācijas tabloīds "Bild" ziņoja, ka Ukrainas tieslietu ministrija paudusi bažas par "Scooter" uzstāšanos Krimā - grupai varot tikt aizliegts turpmāk ieceļot Ukrainā un iespējams pat 8 gadu cietumsods.

No cietuma, visticamāk, grupas līderim Baksteram sanāks izvairīties, taču, iespējams, nāksies rēķināties ar aizliegumu trīs gadus ieceļot Ukrainā.

Grupas līderis vācu presei pastāstīja, ka uz Krimu lidos caur Maskavu. Tikmēr koncerta organizētāji pauda neizpratni par Kijevas nostāju un draudiem "Scooter".

Festivāls "ZbFest" Krimā notiek otro reizi, un šogad tajā tiek atzīmēta šampanieša dzimšanas diena - tieši piektdien, 4.augustā 1693.gadā benediktiešu mūks Dons Periņjons radījis šampanieti.

"Scooter" uzstāšanās paredzēta piektdien vakarā, un citu viesu vidū ir arī Sergejs Šnurovs, "Leningrad", Dima Bilans un citi.

Nākamgad arī Rīgā

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka vāciešu apvienība "Scooter" pošas arī uz Latviju.

"Scooter" Rīgā uzstāsies ar savas 25 gadu jubilejas koncertturnejas "Wild & Wicked" dziesmu programmu, ko papildinās visdažādākie šova elementi, horeogrāfiskie risinājumi, pirotehniskie efekti, spēcīgas skaņas un gaismas spēles un deju numuri.

Koncerts paredzēts novembrī "Arēnā Rīga".