Sabiedrība
2017. gada 14. jūlijs, 17:30

Atstādinātais policists nav nodevis aculiecinieka teikto par Ivanu Dubeņos – vietā, kur zēns atrasts miris

Kasjauns.lv

Kā noskaidroja portāls Kasjauns.lv, saistībā ar Ivana Berladina pazušanas lietu no dienesta pienākumu pildīšanas atstādinātais policists atstādināts, jo nebija ziņojis par kādu telefona zvanu, kurā sniegta informācija par piecgadīgā zēna iespējamo atrašanās vietu. Zvanītājs apgalvojis, ka Ivans redzēts vienatnē, braucam autobusā uz Dubeņiem, kur arī izkāpis.

Par šo notikumu ir sākta disciplinārlieta, amatpersona ir atstādināta no dienesta pienākumu pildīšanas un informācija nodota arī Iekšējās drošības birojam.

Saņemot informāciju, policijas stratēģija nemainītos

Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava telefonsarunā skaidroja, ka uzsāktās dienesta pārbaudes laikā noskaidrots, ka minētais policists nav ziņojis par vienu telefona zvanu, kurā kāda persona izstāstījusi, ka Ivans, dienu pirms tika ziņots par puisēna pazušanu, esot viens braucis autobusā uz Dubeņiem, kur izkāpis.

Saskaņā ar VP pārstāves teikto, zvanītājs telefonsarunā esot atstāstījis kādas citas personas teikto.

“Šis ir principa jautājums. Policistam nebija uzdevums izvērtēt un izlemt, vai šī informācija būtu jānodod tālāk – uzdevums bija ziņot,” apgalvo Pildava.

VP arī apstiprina, ka Konkrētā informācija, par kuras nenodošanu atstādināts policists, visticamāk, konkrētajā brīdī izmeklēšanas taktiku un rezultātu nebūtu mainījusi, jo policijas rīcībā bija zēnam pazīstamu cilvēku liecība, ka 1. jūlija pēcpusdienā puika redzēts Tosmarē, Spīdolas ielas rajonā, kur cienājies ar saldumiem.

foto: Valsts policija
Telefonsarunā par kuru netika informēta meklēšanas grupa aculiecinieks stāstījis, ka Ivans redzēts izkāpjam Dubeņos - vietā, kur pēcāk atrasts miris.

Saistībā ar Ivana nāvi uzsākts kriminālprocess

Jau vēstīts, ka Liepājas pusē policija un brīvprātīgie desmit dienas meklēja bezvēsts pazudušu piecus gadus vecu zēnu, kurš no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, bija izgājis 1. jūlijā aptuveni pulksten 8.30.

Policija bija noskaidrojusi, ka puika viens pats, visticamāk, sajaucot pieturvietas, aizbraucis ar autobusu Grobiņas virzienā. Pazudušais zēns otrdien tika atrasts miris Grobiņas novada Dubeņos meža masīvā brikšņos.

Policija saistībā ar notikušo sākusi kriminālprocesu. Šajā lietā policija vērtēs gan mātes, gan kaimiņu un autobusa šofera iespējamo atbildību.

Tāpat tiek veikta dienesta pārbaude, lai noskaidrotu, vai visi policijas darbinieki ir rīkojušies atbilstoši.

Vieta, kur atrada mirušā Ivana ķermeni

Gan pie mirušā puisēna mājas Pāvilostas ielā 1, gan meža brikšņos Dubešos, kur zēna līķi atrada, cilvēki turpina nolikt ziedus ...

gallery icon
13

Katedrālē Karostā cilvēki klusu piemin mirušo Ivanu

Trešdien Karostas Svētā Nikolaja jūras katedrālē notika aizlūgums par piecus gadus veco Ivanu Berladinu.

gallery icon
9