foto: Evija Trifanova/LETA
Pēc mazā Ivana traģiskās nāves Liepājas autobusu parks sola uzlabot pasažieru pārvadājumus
Liepājas autoosta.
Sabiedrība
2017. gada 13. jūlijs, 16:41

Pēc mazā Ivana traģiskās nāves Liepājas autobusu parks sola uzlabot pasažieru pārvadājumus

LETA

Pēc traģiskās piecgadīgā Ivana Berladina bojāejas AS "Liepājas autobusu parks" lems par iespējām uzlabot pasažieru pārvadājumus, informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns.

Viņš visu pārvadātāja darbinieku vārdā izsaka dziļu līdzjūtību dzīvību zaudējušā zēna tuviniekiem.

"Mūsu komandai ir bijis ļoti smagi domāt par šo traģēdiju, aktīvi sadarbojoties ar Valsts policiju zēna meklēšanā, un ļoti smagi, uzzinot par traģisko iznākumu," pauda Krongorns, solot sadarboties ar valsts iestādēm izmeklēšanā, kā tas darīts no pirmās zēna pazušanas dienas, lai palīdzētu noskaidrot lietas faktiskos apstākļus.

AS "Liepājas autobusu parks" kopā ar Liepājas pašvaldības aģentūru "Liepājas sabiedriskais transports" nākotnē plāno lemt par iespējām uzlabot pasažieru pārvadājumus, lai līdzīgas traģēdijas neatkārtotos.

Iepriekš arī pašvaldības aģentūras direktors Gints Lūsis aģentūrai LETA pauda, ka pasažieru pārvadājumu organizēšanu Liepājas sabiedriskajā transportā varētu pārvērtēt pēc Ivana pazušanas un bojāejas apstākļu izmeklēšanas.

Viņš stāstīja, ka iekāpšanai pilsētas autobusos paredzētas priekšējās durvis, bet izkāpšanai - vidējās un aizmugurējās -, taču pasažieri iekāpšanai izmato visas durvis, līdz ar to arī autobusa šoferim bija iespējams nepamanīt autobusā iekāpušo Ivanu Berladinu.

"Vairākkārt esam uzsvēruši pasažieriem, ka iekāpšanai jānotiek pa priekšējām durvīm," pauda Lūsis, vienlaikus atzīstot, ka viennozīmīgas nepieciešamības autobusā kāpt pa priekšējām durvīm nav, jo biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā, ir arī abonementi.

Lūsis uzskata, ka pašlaik ir pāragri izdarīt secinājumus par iespējamo Liepājas autobusu parka šofera atbildību, autobusā bez pavadošajām personām uzņemot piecgadīgo zēnu, un vispārējo pasažieru pārvadījumu organizēšanu Liepājā.

"Jāļauj tiesībsargājošajām iestādēm pabeigt izmeklēšanu. Vēlāk, arī sadarbībā ar policiju, varētu domāt par kādu preventīvu rīcību," klāstīja pašvaldības aģentūras pārstāvis.

Jau vēstīts, ka Liepājas pusē policija un brīvprātīgie desmit dienas meklēja bezvēsts pazudušu piecus gadus vecu zēnu, kurš no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, bija izgājis 1.jūlijā aptuveni plkst.8.30. Policija bija noskaidrojusi, ka puika viens pats, visticamāk, sajaucot pieturvietas, aizbraucis ar autobusu Grobiņas virzienā. Pazudušais zēns tika atrasts miris Grobiņas novada Dubeņos meža masīvā brikšņos.

Tāpat ziņots, ka pirmsskolas vecuma bērns sabiedriskajā transportlīdzeklī nedrīkst braukt patstāvīgi, aģentūrai LETA pauda Autotransporta direkcijas (ATD) pārstāve Zane Plone.
Plone atzīmēja, ka reģionālajos starppilsētu un vietējās nozīmes maršrutos pienākums uzmanīt pārvadāto bērnu vecumu ir šoferim un pārvadātājam var tikt piemērots līgumsods par noteiktās kārtības neievērošanu, ja tiek pārvadāts pirmsskolas vecuma bērns bez pavadoņa. Savukārt pilsētas nozīmes maršrutos šādas kontroles prasības ir pasūtītāja - pašvaldības - kompetencē.