Kaimiņiene atklāj Liepājā pazudušā puisēna sūro ikdienu
"Zilu aci izdarīja bērnam," atklāj kaimiņiene Kristīne.
Sabiedrība
2017. gada 3. jūlijs, 19:01

Kaimiņiene atklāj Liepājā pazudušā puisēna sūro ikdienu

Kasjauns.lv

Liepājā pazudušā piecus gadus vecā Ivana Berladina ģimenes kaimiņiene Kristīne Smirnova LTV dienas ziņām atklāj, ka zēna māte bieži dzer, un nesen ir uzsitusi savai atvasei zilu aci. Taču Valsts policijas Kurzemes reģionālās pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Uģis Āva šo informāciju sauc par otršķirīgu.

"Šo informāciju mēs pārbaudīsim, pēc tam, kad bērns būs atrasts," LTV ziņām teica Āva. "Dotajā brīdī šī informācija mums ir otršķirīga."

Savukārt LNT ziņām Kriminālpolicija atklāj, ka puika jau ir pieradis dzīvot uz ielas.

Zēna ģimene kopš maija beigām bijusi vietējā Sociālā dienesta redzeslokā, informēja dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Plašāk par to, kāds bija iemesls sadarbībai ar Sociālo dienestu un, vai ģimene saņēma kādus pakalpojumus, Jākobsone nekomentēja. Netiek atklāts arī, vai ģimenē ir citi bērni.

Sociālais dienests ir iesaistīties situācijas skaidrošanā par zēna pazušanu, tāpat tiek izvērtēts, vai zēna ģimenes locekļiem nav nepieciešama psihologa palīdzība.

Savukārt Liepājas bāriņtiesas redzeslokā ģimene nav nonākusi.

"Mēs negrasāmies padoties," - tā par Liepājā pazudušā piecus gadus vecā Ivana meklēšanu izsakās brīvprātīgie. Visu dienu simtiem iedzīvotāju, policisti un zemessargi pārmeklēja lielākos pilsētas mikrorajonus.

Valsts policija vēl joprojām aicina iesaistīt papildus spēkus puisēna meklēšanas darbos.

"Lūgums visiem, kuriem tas mājās ir iespējams, izdrukāt šo attēlu ar zēna pazīmēm un izvietot pie savas mājas durvīm, pieturvietās un tuvākajā apkaimē!" - lūdz policisti. 

Liepājā sestdien pazudušā zēna meklēšana koncentrējas Tosmarē un Karostā, pastāstīja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Tosmarē zēns dzīvojis un šajā vietā saņemti signāli, ka redzēta viņam līdzīga persona. Tajā pašā laikā citas grupas puiku meklē arī citos Liepājas rajonos.

Kā ziņots, ka vakar Valsts policijā saņemts iesniegums par to, ka sestdien ap plkst.8.30 no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, izgāja piecgadīgais Ivans Berladins.

Zēnam ir vidējas miesas uzbūves, viņam ir īsi, gaiši mati, zilas acis. Viņam mugurā bija krekls ar uzrakstu - zaļš vai oranžs, zila adīta jaka ar rāvējslēdzi un zilas sporta bikses. Kājās bija raibas zeķes un sandales bēšā krāsā. Zēns sarunājas krievu valodā.

Ņemot vērā, ka bērns, visticamāk, ir kustībā, policija aicina katru Liepājas iedzīvotāju rūpīgi apsekot ja ne tālākas teritorijas, tad vismaz savu māju apkārtni - tādējādi kopīgiem spēkiem apsekojot iespējami plašāku teritoriju. Tāpat Liepājas iedzīvotāji tiek aicināti pievērst uzmanību vecākiem ar bērniem - ar ko bērni spēlējas rotaļu laukumos un ar ko runā.

Ja kādam ir informācija par zēna iespējamām uzturēšanās vietām, policija par to lūdz informēt, zvanot uz tālruņa numuru 110.