Teātra vecmeistari pasākumā “Es esmu” spēlēs kopā ar Latvijas mūziķiem
Kultūra
2017. gada 25. maijs, 19:37

Teātra vecmeistari pasākumā “Es esmu” spēlēs kopā ar Latvijas mūziķiem

Karlīna Timofejeva

5. jūnijā notiks jau ceturtais ikgadējais labdarības pasākums “Es esmu”. Šogad uz vienas skatuves tiksies Latviešu teātra skatuves grandi un izcili mūziķi, kuri pārstāv dažādus mūzikas žanrus, lai veidotu unikālu teātra mākslas un mūzikas dialogu. Pasākums tiek rīkots Latvijas teātra vecmeistaru atblastam.

Pasākuma māksliniecisko virsvadību šogad piekritusi uzņemties Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa. “Pagājušogad pasākumā piedalījos, mūzikas nama Daile vestibilā cepot Silmaču pankūkas. Tad arī sajutu to īpašo auru, kas piemīt šim vakaram, kad satiekas dažādu paaudžu skatuves mākslinieki, satiekas dažādi laikmeti, lai atskārstu, ka kopīgā ir daudz vairāk nekā atšķirīgā! Šogad uz Dailes nama skatuves satiksies divas pasaules - Teātris un Mūzika, Vārds un Melodija, Teksts un Skaņa. Satiksies 7 ļoti dažādi radošie tandēmi, katrs ar savu skanējumu un rokrakstu. Es šobrīd baudu izredzētību būt klāt un vērot, kā satiekas Elvīra Baldiņa un Laima Jansone, Astrīda Kairiša un Vestards Šimkus, Jakovs Rafalsons un Undertango, Ausma Kantāne un Shipsi, Rihards Rudāks un Goran Gora, Inta Tirole un Ints Teterovskis, piedaloties korim “Balsis”, Ģirts Jakovļevs un DaGamba! Es aicinu katru piedzīvot vēsturisko mirkli, kad 7 Meistaru pāri, Ziedoņa vārdiem runājot, “spēlēsies, spēlēsies, kamēr sāks SPĒLĒT!””  

“Man ir prieks, ka “Es esmu” sāk veidoties par ikgadēju tradīciju, kas nozīmē satikšanos nu jau arvien plašākā nozīmē un pasākums ir attīstījies ne tikai emocionālās amplitūdas, bet arī saturiskās dažādības ziņā. Tāpēc varam teikt, ka šī gada pasākumā notiks ne tikai ilgi gaidītā atkalredzēšanās, bet arī pavisam jaunas un pārstaidzošas tikšanās” skaidro Fonda “RAMPA” valdes locekle un uzveduma “Es esmu” rīkotāju pārstāve Zane Dombrovska.

“Darbs fondā ir brīvprātīga iniciatīva un mēs priecājamies par katru, kurš neatsaka palīdzību, jo ziedot var ne tikai naudu, bet arī laiku, idejas, enerģiju, atbalstu, prasmes un klātbūtni”, saka fonda “RAMPA” valdes priekšsēdētāja Anna Klēvere.

Uzreiz pēc tam notiks izsole, kuras laikā savā īpašumā varēs iegūt ar teātri saistītas atmiņu lietas, ko pasākumam ziedojuši Latvijas teātra scenogrāfi un kostīmu mākslinieki - Anna Heinrihsone, Elita Patmalniece, Artis Bute un citi.

Uzvedums “Es esmu” notiks pirmdien, 5. jūnijā, plkst. 19.00 Mūzikas namā “Daile” (ieeja no plkst. 18.00). Biļetes meklējiet “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena no 10 EUR.

Visi ar pasākumu iegūtie līdzekļi tiks novirzīti Latvijas teātra vecmeistaru sociālā stāvokļa un veselības uzlabošanai: medikamentu iegādei, operāciju un rehabilitācijas izdevumu segšanai.