Rīgā notiks Mātes dienai veltīti koncerti un svētku pasākumi
Runā Rīga
2017. gada 9. maijs, 11:29

Rīgā notiks Mātes dienai veltīti koncerti un svētku pasākumi

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Svētdien, 14. maijā, kad šogad tiks atzīmēta Mātes diena, Rīgas kultūras centros un Sv. Pētera baznīcā notiks vairāki koncerti un sirsnīgi pasākumi veltīti māmiņām un vecmāmiņām. Vairāki nedēļas nogalē rīkotie pasākumi būs veltīti arī Starptautiskajai ģimenes dienai, kuru atzīmē 15. maijā. Ieeja svētku pasākumos ir bez maksas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau sestdien, 13. maijā, muzejā “Rīgas Jugendstila centrs”, atzīmējot Starptautisko ģimenes dienu, tiks rīkotas teatralizētas ekskursijas. Savukārt 14. maijā par godu māmiņām muzejā būs koncerts “Es savai māmiņai”, kurā piedalīsies Jāzepa Mediņa Rīgas 1. Mūzikas skolas audzēkņi un koncertmeistare Santa Puriņa.

Svētdien, 14. maijā,  māmiņām veltīts koncerti notiks Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”. Tautas deju ansambļa “Zelta sietiņš” dejotāji skatītājus priecēs koncertā “Pavasari gaida viņa, visa dzīva radībiņa”, bet skatuves mākslinieki Gints Andžāns, Ieva Akuratere, Ginta Krievkalna, Varis Vētra, Marts Kristians Kalniņš, Rēzija Kalniņa, Olga Rajecka, muzikālā apvienība “Vintāža” un ansamblis “Dzeguzīte”  ielūdz apmeklētājus uz koncertu “Mans stāsts”. Kultūras centrā “Mazā ģilde” varēs baudīt solistes Aijas Vītoliņas, pianista Romāna Vendiņa un saksofonista Dāvja Jurkas māksliniecisko sniegumu koncertā “Sirdspuksti”. Klausītāji gaidīti arī pasaules un tautas mūzikas grupas “Zāle” koncertā “Viņa”, kas notiks kultūras centrā “Imanta”, kā arī Kārļa Kazāka koncertā “Sirsnīgais miers”, kas būs dzirdams kultūras centrā “Iļģuciems”.  Jauks svētku noskaņas koncerts “Saules mirkli dāvājot” būs arī Brīvības gatves 266 telpās, kur uzstāsies soliste Evita Pehlaka un VEF Kultūras pils vokālais ansamblis “Poppy”.

Svētku pasākumi notiks ne tikai kultūras centros, bet arī baznīcās. Rīgas Domā būs labdarības koncerts “Uzzied eņģeļu koks” ar Pāvula Jurjāna mūzikas skolas vijolnieku ansambļa un simfoniskā orķestra, kā arī kamerkora “Cantus” piedalīšanos. Šajā koncertā ieeja ir ar par ziedojumiem. Savukārt Rīgas Sv. Pētera baznīcā dziedās jauktais koris “Domino” diriģenta Eduarda Fiskoviča vadībā koncertā “Satikšanās”.

Mātes un ģimenes dienai veltītos pasākumus atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Pasākumu programma pieejama tīmekļa vietnē www.kultura.riga.lv.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās