16.marta bilance: pieciem nekārtību cēlājiem noformēts protokols un būs naudassods
Viens no policijas aizturētajiem.
Sabiedrība
2017. gada 16. marts, 18:36

16.marta bilance: pieciem nekārtību cēlājiem noformēts protokols un būs naudassods

Jauns.lv

Šodien leģionāru piemiņas gājiena laikā piecām aizturētajām personām policija noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolus, pastāstīja Valsts policijas (VP) preses pārstāvis Dairis Anučins.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lēmums par noteikto sodu būs jāpieņem tiesai.

Kā šodien žurnālistiem pastāstīja VP Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs, divas personas tika aizturētas par ļaunprātīgu pretošanos policijai, savukārt vēl trīs personas aizturētas saistībā ar sapulču, gājienu un piketu norises kārtības pārkāpšanu.

Viena no redzamākajām aizturētajām personām ir antifašists Aleksandrs Giļmans.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka par ļaunprātīgu pretošanos policijai personu var sodīt ar naudas sodu līdz 280 eiro vai piemērot administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm, bet par sapulču, gājienu un piketu, kā arī publisko izklaides un svētku pasākumu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu var izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu līdz 350 eiro fiziskai personai.

Kā ziņojām, ka biedrības "Daugavas vanagi Latvijā" rīkotajā leģionāru atceres gājienā no Jāņa baznīcas uz Brīvības pieminekli bija devušies vairāki simti cilvēku.

Gājiena dalībniekiem rokās bija Latvijas, Lietuvas un Igaunijas karogi, kā arī daudzi atnākuši ar ziediem. Gājienā bija devušies arī vairāki Saeimas deputāti no apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, viņu vidū Imants Parādnieks, Raivis Dzintars, Jānis Dombrava, kā arī Einārs Cilinskis.

Dalībnieki dziedāja patriotiskas dziesmas, dažiem no viņiem rokās bija plakāti, uz kuriem rakstīts "Mēs sakām nē nacismam un komunismam", kā arī bilde ar pārsvītrotu Ādolfu Hitleru un Josifu Staļinu, pie kuras uzrakstīts "Nē - Hitlera un Staļina režīmiem".

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA