2009. gada 5. marts, 17:47

papildināta - "Avangard" no cīņas KHL izslēdz pagājušās sezonas čempionvienību "Salavat Julajev"

Jauns.lv

(Pievienota 5.-7.rindkopa.)

Omska (Krievija), 5.marts, LETA. Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta astotdaļfināla sērijas ceturtajā spēlē ceturtdien ambiciozā Omskas "Avangard" komanda ar rezultātu 4:1 (3:1, 0:0, 1:0) pieveica Ufas vienību "Salavat Julajev", izcīnot uzvaru arī visā sērijā.

Šajā mačā "Avangard" jau otrajā minūtē pēc Viktora Aleksandrova precīza metiena izvirzījās vadībā, bet sestajā minūtē Andrejs Taratuhins rezultātu izlīdzināja. Izšķirošo pārsvaru Omskas klubs ieguva trešdaļas izskaņā, kad Dmitrijs Vlasenkovs 38 sekunžu laikā guva divus vārtus. Savukārt trešajā trešdaļā Jaromirs Jāgrs panāca jau 4:1.

Sērijā līdz trīs uzvarām "Avangard" svinēja uzvaru ar rezultātu 3-1. Jau ziņots, ka sērijas pirmajā mačā "Salavat Julajev" svinēja panākumu pagarinājumā ar 3:2. Otrajā mačā "Avangard" uzvarēja pēcspēles metienos ar 1:0, bet trešajā spēlē Omskas klubs bija pārāks pagarinājumā ar 3:2.

Jau ziņots, ka "Salavat Julajev" šajā sezonā uzvarēja KHL regulārajā čempionātā, savukārt sezonas otro pusi ļoti neveiksmīgi aizvadījušā "Avangard" komanda tikai, pateicoties citu spēļu labvēlīgiem rezultātiem, spēja izcīnīt 16.vietu un kā pēdējā kvalificēties izslēgšanas spēļu turnīram.

KHL ceturtdaļfinālā ceturtdien iekļuva otrās vietas īpašnieki regulārajā čempionātā Kazaņas "Ak Bars", kas astotdaļfināla sērijas trešajā spēlē ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos uzvarēja Kazahstānas komandu Astanas "Baris", visā sērijā triumfējot ar 3-0.

Rezultātu mača 37.minūtē atklāja "Ak Bars" uzbrucējs Gļebs Kļimenko, bet piecas minūtes pirms trešās trešdaļas beigām Trevors Letovskis panāca neizšķirtu. Desmit minūšu papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā klubs "Ak Bars" uzvarēja ar 1:0. Vienīgo "bullīti" realizēja Aleksejs Morozovs.

KHL regulārā čempionāta noslēgumā "Ak Bars" ar 122 punktiem ieņēma otro vietu, bet "Baris" ar 78 punktiem palika 15.vietā.