2009. gada 23. aprīlis, 12:50

JL vēlēšanās kandidēs 71 pašvaldībā

Jauns.lv

Rīga, 23.apr., LETA. Partija "Jaunais laiks" (JL) jūnijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās kandidēs 62 novados un deviņās pilsētās, kopumā 71 pašvaldībā, aģentūru LETA informēja JL sabiedrisko attiecību konsultante Laila Timrota.

No pilsētām JL deputātu kandidātu saraksti apstiprināti Rīgā, Daugavpilī, Jēkabpilī, Jelgavā, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Valmierā un Ventspilī.

Savukārt no novadiem partija gatavojas kandidēt Aizkraukles, Aizputes, Alojas, Alūksnes, Amatas, Babītes, Balvu, Bauskas, Brocēnu, Burtnieku, Cēsu, Dobeles, Durbes, Garkalnes, Grobiņas, Gulbenes, Iecavas, Ikšķiles, Inčukalna, Jaunjelgavas, Jaunpiebalgas, Jēkabpils, Kandavas, Kārsavas, Krāslavas, Krimuldas, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Līgatnes, Limbažu, Madonas, Mārupes, Neretas, Ogres, Ozolnieku, Pļaviņu, Preiļu, Priekuļu, Riebiņu, Rojas, Ropažu, Rūjienas, Rundāles, Salacgrīvas, Saldus, Saulkrastu, Siguldas, Talsu, Tukuma, Valkas un Viļānu novados.

JL valde apstiprinājusi arī JL un apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK deputātu kandidātu apvienoto sarakstu un programmu Salaspils novada pašvaldību vēlēšanām.

Carnikavas novadā JL izveidojis apvienotu sarakstu ar Zaļo un zemnieku savienību un partiju "Visu Latvijai", Priekules novada vēlēšanās partija startēs kopā ar Latvijas Zemnieku savienību, bet Rēzeknes novadā - ar "Pilsonisko savienību" (PS) un Tautas partiju.

Ventspilī izveidots apvienots JL un PS saraksts, savukārt Ventspils novadā JL startēs kopā ar PS un partiju "Sabiedrība citai politikai".

JL Rīgas mēra amata kandidāts ir viens no partijas dibinātājiem, bijušais Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Jaunups.

Partijas saraksta līderis Liepājas pilsētas domes vēlēšanās ir uzņēmējs un domes deputāts Ivars Ķervis, savukārt Jūrmalas pilsētas saraksta līdere ir psiholoģe un JL valdes locekle Iveta Blaua.

Jelgavas sarakstā ar pirmo numuru startēs Jelgavas domes deputāts Aigars Rublis, bet Jēkabpilī - uzņēmējs Aivars Kraps. JL saraksta līderis Valmierā ir uzņēmējs, maiznīcas "Liepkalni" vadītājs Guntars Galvanovskis, Daugavpilī - Daugavpils universitātes prorektors Valfrīds Paškevičs, savukārt Ventspils pilsētas saraksta līderis ir Ventspils domes deputāts Ojārs Grinbergs.

Šogad pavisam deputātu kandidātu sarakstus varēs iesniegt 118 vēlēšanu apgabalos - deviņās republikas pilsētās un 109 novados.

6.jūnija pašvaldību vēlēšanās Latvijā būs jāievēl 1765 deputāti. 41 pašvaldībā būs jāievēl 13 deputāti, 60 pašvaldībās - 15 deputāti, 16 pašvaldībās - 17 deputāti, bet Rīgas domē - 60 deputāti.