2009. gada 23. aprīlis, 15:12

papildināta - Atlaista "RSK apdrošināšanas" valde

Jauns.lv

(Pievienota 5.rindkopa.)

Rīga, 23.apr., LETA. Saistībā ar izskanējušo informāciju par iespējamo līdzekļu izšķērdēšanu Rīgas pašvaldībai piederošās "RSK apdrošināšanas AS" padome šodien nolēma atlaist visu uzņēmuma valdi.

No amata atcelts "RSK apdrošināšanas AS" valdes priekšsēdētājs Ēriks Gailāns, kā arī valdes locekļi Ineta Rezevska un Jānis Odiņš.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas mēra Jāņa Birka (TB/LNNK) preses sekretāre Kristīne Liepa, padome šodien nolēma iecelt jaunu valdes locekli - Aivaru Neimani, kā arī statūtos paredzēt, ka uzņēmumā turpmāk būs tikai viens valdes loceklis.

Padome arī nolēma lūgt uzņēmuma akcionāru sapulcei vērsties tiesībsargājošajās iestādēs ar prasību pret valdi.

"RSK apdrošināšanas AS" sabiedrisko attiecību konsultante Ilze Gabrāne aģentūrai LETA nespēja sniegt uzņēmuma komentāru par situāciju.

LETA jau ziņoja, ka Birks vakar rosināja nekavējoties sasaukt "RSK apdrošināšanas AS" padomes sēdi, kas lemtu par valdes atbilstību.

Kā ziņots, Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) ir aizdomas, ka Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošā "RSK apdrošināšanas AS", slēdzot apdrošināšanas līgumu ar SIA "Rīgas satiksme" (RS), ir izšķērdējusi gandrīz 0,5 miljonus latu.

Kā aģentūru LETA informēja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā, šā gada 17.februārī tika saņemta reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Edgaram Zalānam (TP) adresēta FKTK vēstule par "RSK apdrošināšanas" veikto darījumu.

Vēstulē FKTK informē, ka "RSK apdrošināšana" pēc apdrošināšanas līguma ar RS noslēgšanas pārskaitījusi SIA "Trīs A brokers" 485 000 latu par klienta - RS - piesaisti un par papildu riska administrēšanu.

FKTK uzskata, ka "Trīs A brokers" nav veikusi klienta piesaisti, jo "RSK apdrošināšana" uzvarēja atklātā konkursā par RS darbinieku veselības apdrošināšanu. Līdz ar to FKTK ir pamats uzskatīt, ka "RSK apdrošināšana", pārskaitot minēto naudas summu "Trīs A brokers", ir rīkojusies neatbilstoši likumam "Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu".

Apdrošināšanas brokeru kompānijas "Trīs A brokers" piesaiste bija piemērots risinājums RS, aģentūrai LETA iepriekš uzsvēra līdzšinējais apdrošināšanas kompānijas "RSK apdrošināšanas AS" valdes priekšsēdētājs Ēriks Gailāns.

"Klientam ar lielu darbinieku skaitu un augstu darbinieku mainību, kāda ir "Rīgas satiksme", līguma administrēšana ir ievērojami sarežģītāka nekā uzņēmumos ar nelielu darbinieku mainību," iepriekš skaidroja Gailāns.

"Trīs A brokers" bijis RS izvēlēts brokeris konkursā kā konsultāciju sniedzējs, un, ņemot vērā, ka "RSK apdrošināšanas AS" noslēgts sadarbības līgums ar attiecīgo brokeru kompāniju, veidojās trīspusējā sadarbība.

Savukārt RS preses sekretāre Iluta Bērziņa aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka "Gailāna kunga sniegtā informācija nav īsti precīza, jo RS nav piesaistījusi brokeri un tam maksājusi".

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija, "Trīs A brokers" īpašnieki ir Māris Bērziņš ar 15% daļu un Jānis Lazdiņš ar 85% uzņēmuma daļu. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Bērziņš, bet valdes locekļi - Lazdiņš, Agris Dolnieks un Dace Oltiņa.

"RSK apdrošināšana AS" padomes priekšsēdētājs ir Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas medicīnas direktors Aris Lācis (TP). Viņa vietnieks ir Juris Švanders. Tāpat padomes locekļu amatos ievēlēti Juris Imaks, Kārlis Kavacs un Vitolds Suksis.