2009. gada 23. aprīlis, 15:42

Berga bazārā atklāts labdarības veikals "Otrā elpa"

Jauns.lv

Rīga, 23.apr., LETA. Šodien Berga bazārā atvērts labdarības veikals "Otrā elpa", kurā varēs iegādāties privātpersonu un organizāciju ziedotas lietas, kā arī vietējo amatnieku, mākslinieku un ražotāju ziedotus izstrādājumus par ļoti zemām cenām.

Veikala idejas autori ir nodibinājums "Ideju partneru fonds", kas iedvesmojies no tādiem piemēriem kā "Oxfam", Sarkanais Krusts, Pestīšanas armija, kuru labdarības veikali pasaulē ir ārkārtīgi populāri un veiksmīgi darbojas jau daudzus gadu desmitus.

Veikala iegūtie ienākumi tiks novirzīti "Ideju partneru fonda" labdarības iniciatīvu atbalstam.

Kā veikala atklāšanas pasākumā sacīja veikala direktore Elīna Žagare, veikalā notiks ne tikai tirgošanās, bet arī izsoles un izstādes ar mērķi atbalstīt labdarību. "Šāda ideja ir populāra visā pasaulē, līdz ar to arī Latvijā vēlējāmies izveidot līdzīgu labo lietu veikaliņu," atzina Žagare.

Viņa aicināja veikaliņam ne tikai ziedot dažādas mantas, bet arī rosināja cilvēkus atbalstīt veikaliņu ar brīvprātīgo darbu.

"Ideju partneru fonda" pārstāvis Atis Zakatistovs atklāja, ka fonds vēlas atvērt vēl trīs līdzīgus veikalus Latvijas pilsētās - Rēzeknē, Liepājā un Daugavpilī. "Veikala funkcija ir mantas, ko cilvēki ir ar mieru ziedot, pārvērst naudā," uzsvēra Zakatistovs, piebilstot, ka bez naudas nevalstiskais sektors nevar pastāvēt.

Veikalā "Otrā elpa" ikviens varēs ne tikai iepirkties, bet arī pats kļūt par ziedotāju, atdāvinot priekšmetus, kuri pašam nav vajadzīgi, bet var izrādīties noderīgi citiem.

Veikalu atbalsta Berga bazārs, nodrošinot bezmaksas tirdzniecības platību, Kanādas vēstniecība Baltijas valstīs, SIA "Emergency", restorāns "Vincents", kā arī citi ziedotāji un brīvprātīgie.

Ar veikala ienākumiem "Ideju partneru fonds" sniegs atbalstu projektam "Iespējamā misija", biznesa laboratorijai "Biznesa iespēju fonds", Īstermiņa darbu aģentūrai, Juridiskā atbalsta centram un Attīstības filantropijas fondam.