Krimināldrāma Lizumā: pirts baseinā noslīkušu jauniešu nāvi, iespējams, izshēmojis puiša tētis
Dainis Mazulis sērojot stāsta par sava dēla un savas draudzenes nāvi pirtiņas baseinā. Tomēr vietējie Lizumā netic, ka jaunieši nomira nelaimes gadījumā, ūdenī iekrītot lampai. Viņi domā, ka slepkavību izshēmojis pats Dainis.
112
2016. gada 28. maijs, 21:49

Krimināldrāma Lizumā: pirts baseinā noslīkušu jauniešu nāvi, iespējams, izshēmojis puiša tētis

Jauns.lv

Neapdomīgi rīkojoties ar elektroiekārtām ūdens tuvumā, letālu elektrotraumu Gulbenes novada Lizuma pagastā guvis 19 gadus vecs jaunietis un viņa vienaudze. Šāda ziņa maija sākumā parādījās negadījumu statistikā. Bet dažas dienas vēlāk tā ieguva papildinājumu - proti, ka policija sākusi kriminālprocesu.

Un, šķetinot šo lietu, atklājas arvien jauni fakti, kas rada jautājumu - vai šoreiz zem ziņu virsrakstiem tomēr neslēpjas kas vairāk, nekā tikai negadījums ar elektrību?

19 gadus vecs jaunietis un viņa vienaudze zaudēja dzīvību Lizumā, ūdens tuvumā - baseinā, kas ierīkots aiz pirtiņas. Mājas saimnieks Dainis traģēdijā zaudēja savu dēlu, kurš tikai nesen bija pārvācies pie viņa dzīvot.  Vīrietis joprojām nespēj atgūties: "Kādā stāvoklī, pie mātes dzīvojot, viņš tika novests... 19 gados pie auguma metrs septiņdesmit pieci viņš svēra 38 kilogramus," traģisko ģimenes situāciju ieskicē saimnieks. Dēlam gribējies peldēties, bet Gaujas vietā drošāk bijis to darīt pašu baseinā, TV kameras priekšā teic tētis.

Mazais baseins ticis apgaismots ar piemājā uzkārtu prožektoru. Nelaimes dienā kopā ar novārgušo dēlu kopā bija saimnieka Daiņa 21 gadu vecā draudzene, pats Dainis mājās ieradies tikai vēlu tumsā un mājā nevienu neatrada. Pie pirtiņas viņš ieraudzījis čības...  Pēc tam ieraudzījis ūdenī nekustīgu cilvēka ķermeni. Savu meiteni. Tad - dēlu.

Iemesls puiša nāvei varētu būt baseinā iekritusī lampa - virs tās bija uzrīkots tāds kā tiltiņš, kur kaķim pārvietoties -, bet meitene mirusi, cenšoties puisi glābt. Dainis centies elpināt dēlu un draudzeni, taču ķermeņi jau bija sastinguši nāvē un stīvi, viņš saka.

Vēlāk policija baseinā atrada arī beigtu kaķi.

Tiktāl Daiņa versija.

Otra versija visu pagriež citādāk. Proti, arī vietējie informēti, ka, iespējams, šī divu jauniešu nāve varētu būt rūpīgi izplānota shēma, un galvenais vainojamais - pats saimnieks. Kaimiņiene Gunta zina teikt, ka Dainis reiz sēdējis cietumā par slepkavību  - uzspridzinājis savu civilsievu. Viņam piespriesti daudzi gadi, taču par labu uzvedību ātri atbrīvots. "Neviens te netic versijai par kaķi," teic Gunta.

Daiņa draudzene toreiz esot noslepkavota, lai saņemtu nepilnus 2000 latus no apdrošināšanas kompānijas. Kā gadījies, kā ne, nupat apdrošināti bija arī maija sākumā mirušie jaunieši. Turklāt - uzreiz piecās valstī populārākajās apdrošināšanas kompānijās. Pats Dainis Mazulis pēc iznākšanas no cietuma vairāk kā 20 reižu jau nonācis policijas redzeslokā. Vairāk par dramatisko situāciju skaties Oditas Krenbergas sagatavotajā sižetā:

Kasjauns.lv