2009. gada 28. aprīlis, 09:36

Par 15 vietām Jūrmalas domē cīnīsies 227 deputātu kandidāti no 14 sarakstiem

Jauns.lv

Rīga, 28.apr., LETA. Par 15 vietām Jūrmalas domē pašvaldību vēlēšanās 6.jūnijā cīnīsies 227 deputātu kandidāti no 14 sarakstiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informācija.

Pašvaldībā pirmais tika iesniegts partijas "Jūrmala - mūsu mājas" saraksts, kura sākumā ir bijušais Jūrmalas mērs, patlaban deputāts Raimonds Munkevics, kā otrais tika iesniegts un reģistrēts apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" deputātu kandidātu saraksts, kurā ar pirmo numuru iekļauts pašvaldības Iepirkuma biroja vadītājs un domnieks Jānis Kuzins.

Trešais tika iesniegts apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK deputātu kandidātu saraksts, kurā ar pirmo numuru startēs pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Aigars Tampe. Sarakstā iekļauti 18 kandidāti.

Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija startēs ar ceturto kārtas numuru, un kā pirmais sarakstā iekļauts Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietnieks Dainis Urbanovičs.

Ar piekto kārtas numuru startēs partijas "Tev, Jūrmalai" deputātu kandidātu saraksts, kurā ar pirmo numuru minēta Slokas pamatskolas direktores vietniece Iveta Kravinska, bet kopumā sarakstā iekļauti 15 kandidāti.

Tautas partija pašvaldības vēlēšanās startēs ar sesto kārtas numuru, bet pirmais kandidātu sarakstā startēs Jūrmalas domes deputāts Zigurds Starks. Patlaban esošais Jūrmalas mērs Ģirts Trencis (TP) startēs ar trešo kārtas numuru.

Kā septītais tika iesniegts politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs" saraksts, kurā pirmā pozīcija atvēlēta Jūrmalas domes deputātei Žannai Kupčikai. Partija "Pilsoniskā savienība" startēs ar astoto kārtas numuru, un kandidātu sarakstā pirmais būs pazīstamais Atmodas laika politiķis Romualds Ražuks.

Partija "Sabiedrība citai politikai" kandidēs ar devīto kārtas numuru, un kā pirmais sarakstā minēts SIA "Innothera Baltics" direktors un valdes loceklis Juris Iļjenkovs.

Kā desmitā sarakstu iesniedza partija "Jaunais laiks", kurā ar pirmo numuru startē Jūrmalas Valsts ģimnāzijas psiholoģe Iveta Blaua, bet ar 11.kārtas numuru startēs centriskās partijas "Latvijas Zemnieku savienība", Kristīgi demokrātiskās savienības un partijas LPP/LC apvienība, kurā kā pirmais ir SIA "Dzintaru koncertzāle" valdes priekšsēdētājs Andrejs Kondratjuks.

Latvijas Zaļā partija startēs ar 12.numuru, un šajā sarakstā ar pirmo numuru startēs domes deputāte, bijusī Jūrmalas domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta. Ar 13.kārtas numuru startēs partija "Par Dzimteni!", kuras sarakstā kā pirmā iekļauta Jūrmalas pilsētas Kauguru vidusskolas skolotāja Santa Krutskiha.

Kā 14.pašvaldību vēlēšanās startēs partija "Mūsu zeme", kurā ar pirmo numuru iekļauts Jūrmalas domes deputāts Ilmārs Ančāns.

Kā ziņots, reģistrējoties pašvaldību vēlēšanām, kārtas numuru deputātu kandidātu sarakstam nosaka pēc sarakstu reģistrēšanas - kura partija pirmā reģistrē sarakstu, tā saņem pirmo kārtas skaitli.