Policija pludmales demolētāju nesodīs
Sabiedrība
2009. gada 18. maijs, 10:52

Policija pludmales demolētāju nesodīs

Jauns.lv

Par to, ka aprīļa beigās skandalozais Jūrmalas domes deputāts Māris Mežapuķe ar superbruņumašīnu “Prombron” gaišā dienas laikā joņoja pa cilvēku pārpildīto Majoru pludmali, nekāda soda nebūs.

Šādu atbildi kasjauns.lv saņēma no Jūrmalas pašvaldības policijas. Tāpat apstiprinājās fakti, ka uz notiekošo mierīgi noraudzījušies pašvaldības policijas darbinieki. “Tas bija pasākums un vietējai policijai saskaņā ar saņemto vēstuli tika lūgts nodrošināt tajā kārtību,” informēja Jūrmalas pašvaldības policijas pārstāve Antra Visendorfa. Jautājums, kas tā bijusi par vēstuli un kas to sūtījis, palika neatbildēts.

Par vēstules autoriem noklusēja arī Jūrmalas pašvaldības policijas šefs Māris Romanovskis, sakot, ka nav tiesīgs to izpaust. Pludmalē noticis reklāmas pasākums — jaunā auto filmēšana. Tāpēc soda par administratīvo pārkāpumu nebūs.

Tiesa gan, M. Romanovskis piebilda, ka presē saceltās ažiotāžas dēļ tiek veikta dienesta pārbaude par to, vai klātesošie pašvaldības policijas darbinieki rīkošies pareizi, taču visticamāk nekas nelikumīgs netikšot konstatēts.

Interesanti notikušo komentēja pats vaininieks M. Mežapuķe:

— Kas tas bija par pasākumu?

— Es neatceros. Kad tas bija? Es neatceros, ko šorīt ēdu brokastīs, kur nu vēl to, kas notika aprīlī. Ja man jautātu, ko es darīšu šodien vai rīt, es atbildētu, bet to, kas bija agrāk…

— Izskatās, ka jūs nemaz negribat to atcerēties.

— Tā varētu būt…

— Bet jūs tak nenoliedzat, ka tobrīd bijāt pludmalē?

— Nenoliedzu.

— Pasākums esot bijis saskaņots. Policija pat saņēmusi vēstuli.

— Neatceros…

„Lielais noslēpums”

To portālam kasjauns.lv atklāja Jūrmalas domes sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Inga Blumfelde. Pieprasījumu uz pašvaldības policiju par to, ka 29. aprīlī no pulksten 15 līdz 17 paredzētas iepriekš minētās aktivitātes, ir sūtījusi SIA „Darts Grupa”. Ar pilsētas domi šis pasākums nav bijis jāsaskaņo.

Ko pilsēta iegūst no tā, ka viena firma publiskā vietā veido reklāmas klipu? Tas tikšot piedāvāts Jūrmalas viesiem, piemēram, konkursa „Jaunais vilnis” apmeklētājiem...

Kā liecina publiski pieejamā informācija, firmas „Darts Grupa” darbības profils — stikls, logu plēves, bruņu stikli, sienas, grīdas, stiklu tonēšana, gravēšana...

Kompānija reģistrēta 1995. gadā. Tās dibinātājs – Leonards Jankelovičs, kurš 1992. gadā Latvijā un bijušās PSRS teritorijā pirmais uzsācis aizsargplēvju biznesa attīstību. Šobrīd uzņēmums ir Eiropā lielākais automašīnu, aizsarg-, saulaizsardzības un dekoratīvo plēvju piegādātājs. „Darts Grupa” pārdod savu produkciju vairāk nekā 50 pasaules valstīs.

Deputāta Mežapuķes skandāli

No Tautas Saskaņas partijas Jūrmalas domē ievēlētais deputāts Māris Mežapuķe savu skandalozo slavu ieguvis ar to, ka līdz šim vairākkārt aizturēts pie stūres dzērumā. Viņam par šiem pārkāpumiem ir atņemtas autovadītāja tiesības.

2006. gada maijā Kuldīgas rajona tiesa viņu sodījusi ar piecu diennakšu administratīvo arestu par braukšanu alkohola reibumā, piemērots arī 400 latu naudas sods un uz vienu gadu atņemtas autovadītāja tiesības. Tā paša gada maijā Mežapuķe par braukšanu alkohola reibumā izslēgts no Tautas saskaņas partijas domes.

2007. gadā tiesības tika atjaunotas, taču  2008. gada 14. septembrī M. Mežapuķe izdarījis citu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu — pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu Tukuma rajonā. Viņam piemērots 200 latu naudassods, kā arī atņemtas braukšanas tiesības uz četriem mēnešiem. Neraugoties uz to, ka Mežapuķe nebija tiesīgs sēsties pie stūres, viņš ar automašīnu „Gaz 53” piedalījās aktrises Vijas Artmanes izvadīšanā.

“Fantomass” apspēlē visus

Šī gada martā Jūrmalas dome, neraugoties uz pašvaldībā izsludināto taupības režīmu un naudas trūkumu, par 6000 latiem nolēma pirkt antīku vieglo auto „Citroen D Special”, ar kādu braucis franču komēdiju tēls Fantomass. Atbildīgā persona par iepirkumu ir seno spēkratu kolekcionārs, deputāts M. Mežapuķe.

Interesanti, ka omes darbinieki un deputāti par šo pirkumu uzzināja no medijiem un šādu tēriņu pamatojumu nevarēja sniegt. „Tas ir cirks! Pašlaik Jūrmalas domei nepietiek līdzekļu Pumpuru vidusskolas remontdarbu pabeigšanai, Z.Meierovica prospekta rekonstrukcijai, kā arī ielu remontiem un vēl citām vajadzībām,” laikrakstam „Dienas bizness” sacīja domniece, bijusī domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta

Savukārt Mežapuķe, kurš vienlaicīgi ir arī Majoru kultūras nama izstāžu zāles vadītājs, šādus tēriņus uzskata par pamatotiem un arī nekādu interešu konfliktu šajā situācijā neredz un piebilst: „Automašīna nepieciešama izstāžu zāles kolekcijas papildināšanai. Ar tādu savulaik brauca filmu varonis Fantomass. Latvijā pašlaik nav neviena „Citroen D Special”, pa vienai ir Igaunijā un Lietuvā. Automašīna palikšot kultūras nama īpašumā.”

Aivars Pastalnieks/Foto: LETA