Sonora un Normunds Vaiči rīko labdarības koncertu
Sonora Vaice
Kultūra
2009. gada 23. maijs, 17:42

Sonora un Normunds Vaiči rīko labdarības koncertu

Jauns.lv

Latvijas operas mākslinieki Sonora un Normunds Vaiči ir apvienojuši Latvijā iemīļotus mūziķus labdarības projektā, kura mērķis ir savākt ziedojumus Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas 8. jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļai.

Pirms četriem gadiem Sonora Vaice ar saviem dvīņiem šajā nodaļā pavadīja sešus mēnešus. Par šo laiku Vaiču ģimenei ir palikušas dalītas atmiņas. No vienas puses, iejūtīgais un profesionālais slimnīcas personāls. No otras puses – elementāra sadzīves aprīkojuma trūkums.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas 8.jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļā ārstējas priekšlaikus dzimuši bērni ar smagiem veselības traucējumiem, no visām  dzemdību nodaļām Latvijā. Māmiņas ar mazuļiem nodaļā dažkārt pavada vairākus mēnešus.

Valsts finansējums nodrošina augstas tehnoloģijas medicīnisko aprīkojumu, tomēr tas nav pietiekams, lai nodaļā nodrošinātu mūsdienīgus sadzīves apstākļus.

Par saziedotajiem līdzekļiem nodaļā tiks labiekārtotas māmiņu kopmītnes istaba un sadzīves telpas – virtuve, dušas un mazgājamā telpa. Daļu ziedojumu plānots ieguldīt medicīnas personāla izglītībā.

Labdarības koncerts „Palīdzi viņiem izaugt”. notiks pirmdien, 25. maijā, plkst. 19.00 Latvijas Nacionālajā operā. Savāktos līdzekļus ziedos 8. jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļai. Biļetes iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs vai  www.bilesuparadize.lv/organizers/357 Biļešu cena - sākot no 4 latiem.

Labdarības koncertā piedalās:

operas dziedātāji Inese Galante un Ingus Pētersons, Sonora Vaice, Liene Kinča,

Evita Zālīte-Raituma, Kristīne Zadovska, Jānis Apeinis, Krišjānis Norvelis

un Trīs tenori – Guntars Runģis, Nauris Puntulis, Miervaldis Jenčs;

LNO orķestris, diriģents Normunds Vaicis.

Pievienoties atbalstītājiem un ziedot var, piezvanot uz tālruni 90006681 (1 lats)

vai ieskaitot ziedojumu “Bērnu slimnīcas fonda” kontā

AS SEB banka LV84UNLA0050012160326.