Labdarības izsole „Lāči mazajām sirsniņām”
Sabiedrība
2009. gada 19. septembris, 13:06

Labdarības izsole „Lāči mazajām sirsniņām”

Jauns.lv

18.septembrī plkst. 18:00 „Boutique fashion recycled” telpās Blaumaņa ielā 6 jaunie modes mākslinieki no Latvijas Mākslas Akadēmijas, projekta „Survival Kit” ietvaros rīkoja mākslas-labdarības akciju „Lāči mazajām sirsniņām”.

Visu nedēļu no 13. līdz 18. septembrim jaunie modes dizaineri Sanita Simtniece, Arita Varžinska, Artis Štamgūts, Indra Miklāva, Vita Radziņa, Marta Toča, Marika Džule, Liene Kurševa, Dana Ivanova, Elīza Ceske, Inga Tauriņa, Mila Ludmila Kruglika no audumu atgriezumiem radīja daudzus desmitus rotaļu lāču ar līdzīgu formu, bet individuālu raksturu, ko noteica katra mākslinieka iecere – kāds lācis tapa no džinsu biksēm, kāds no kāzu kleitas, uzvalka vai trikotāžas džempera.

Nedēļas noslēguma pasākumā uz lielajiem ekrāniem varēja vērot lāču modes skates pirmizrādi un visi tika aicināti piedalīties arī labdarības izsolē, kurā ziedotāji saņēma pašu izvēlētu jauno mākslinieku radītu rotaļu lāci. Izsoles laikā iegūtie līdzekļi tiks dāvināti „Ziedot.lv” projektam „Palīdzēsim mazajām sirsniņām”, ar kura palīdzību tiks sniegts atbalsts 54 bērniem, kurus skārusi bērnu cerebrālā trieka un citas smagas slimības.

Ar šo akciju jaunie modes mākslinieki pauž viedokli, ka tradicionāli nederīga materiāla izmantošana, tādējādi tam iegūstot jaunu elpu, izdoma un radošas aktivitātes, kā arī savstarpēja izpalīdzība ir vienas no galvenajām izdzīvošanas komplekta sastāvdaļām finansiālās krīzes apstākļos. Pasākumā uzstājās dziedātāja Anna Ķirse un izsoli vadīs Gundars Silakaktiņš.

Mazo lāču galerija

Kasjauns.lv