Policija nesāks kriminālprocesu Mazsalacas meteorīta lietā
Sabiedrība
2009. gada 27. oktobris, 12:54

Policija nesāks kriminālprocesu Mazsalacas meteorīta lietā

Jauns.lv

Valsts policija nesāks kriminālprocesu un neveiks izmeklēšanu Mazsalacas meteorīta lietā, arī vainīgie netiks sodīti. Nav saņemts neviens iesniegums.

Vidzemes reģiona Policijas pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Ungure informēja, ka policija nav saņēmusi nevienu iesniegumu no personām, kurām notikušā dēļ būtu radīti kādi zaudējumi.

Šodien policija aprēķinās zaudējumus, kurus tai radījis viltus meteorīts.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam viltus meteorīta operācija izmaksājusi ap 3000 latu, savukārt Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) izdevumi ir vairāki desmiti latu.

Kā ziņots, svētdien vakarā Mazsalacas novadā it kā nokritušais meteorīts pirmdien izpelnījās plašu rezonansi Latvijas un pasaules medijos. Par Latvijas "meteorītu" ziņoja gan tuvo kaimiņvalstu, gan tālu aizokeāna valstu mediji, norādot, ka "mazā Latvijas pilsēta Mazsalaca vienas nakts laikā kļuvusi par sensacionāli slavenu".

Jau dienas laikā zinātnieki pauda šaubas, ka Mazsalacā nokritis meteorīts, un izteica pieņēmumu, ka tas ir cilvēku roku darbs. Vakarā to apstiprināja "Tele2", atzīstot, ka tas bijis sakaru operatora organizēts inscenējums, kura mērķis bija iedvesmot Latvijas sabiedrību.

Bruņotie spēki vēl nav pieņēmuši gala lēmumu par zaudējumu piedzīšanu no "Tele 2". Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) iepriekš paudusi, ka rēķins vainīgajiem noteikti tikšot izrakstīts.

LETA/Foto:Rojs Maizītis