Sabiedrība
2009. gada 27. decembris, 20:06

Liepājas mērs uzsver nepieciešamību stiprināt pašreizējo valdību

Jauns.lv

Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, kura vadītā Liepājas partija ir noslēgusi sadarbības līgumu ar Tautas partiju (TP), uzsver nepieciešamību stiprināt pašreizējo valdību, bet Andra Šķēles atgriešanos TP vadītāja krēslā saista ar nepieciešamību pēc līdera.

Sesks aģentūrai BNS, komentējot Šķēles atgriešanos aktīvajā politikā, atzina, ka TP tāpat kā citas partijas meklē un izvirza no sava vidus līderus.

"Sabiedrības morālais noskaņojums rāda, ka mums ir nepieciešams vadonis. To, vai Latvijas tauta izvēlēsies tieši Šķēli, rādīs Saeimas vēlēšanu rezultāti," teica Sesks.

Savukārt, komentējot pēdējā laika izteikumus un vērojumus saistībā ar valdības stabilitāti, Liepājas galva norādīja: "Tagadējā valdība mērķtiecīgi ir gājusi uz 2010. gada valsts budžeta apstiprināšanu. Tas nav bijis viegli. Tomēr šķiet, ka esošā valdība pati nespēj strādāt un realizēt noteiktos nosacījumus un uzdevumus pēc pašu apstiprinātā budžeta. Domāju, ka nav prātīgi sākt savstarpēju partiju karu. Valdība ir jāstiprina, nevis jāgāž."

Liepājas partija sadarbības līgumu ar TP noslēdza 2006.gadā.

Jau vēstīts, ka par TP valdes priekšsēdētāju novembrī partijas 12.kongresā ievēlēts par politiskā spēka tēvu dēvētais ekspremjers Andris Šķēle.

Šķēle bija vienīgais kandidāts uz politiskā spēka vadītāja amatu un līdz ar TP līdera krēsla oficiālo atgūšanu viņš atgriežas aktīvajā politikā pēc septiņu gadu pārtraukuma. Līdzšinējais TP priekšsēdētājs Mareks Segliņš jau iepriekš paziņoja, ka atkārtoti nekandidēs, jo šis ir laiks, kad partijas vadībā jābūt uzņēmējam, nevis juristam. Ekspremjers un TP dibinātājs Andris Šķēle 2002.gada nogalē atteicās kandidēt uz partijas priekšsēdētāja amatu, bet 2003.gada janvārī nolika arī Saeimas deputāta mandātu, kļūstot partijā vien par ierindas biedru. Kopš tā laika nerima runas, ka patiesais partijas vadītājs joprojām ir Šķēle.

Jau paziņojot par atgriešanos politikā, Šķēle pauda gatavību uzņemties premjera pienākumus.

BNS