Segliņš un Radzevičs kautiņu neatceras
Sabiedrība
2010. gada 4. janvāris, 15:07

Segliņš un Radzevičs kautiņu neatceras

Jauns.lv

Nedēļu pēc izskanējušajām ziņām par politiķu – Mareka Segliņa un Jura Radzeviča konfliktu Rīgas "Dinamo" un CSKA hokeja spēles laikā paši kungi gan kautiņu, gan jebkādas domstarpības noliedz.

Portāls kasjauns.lv jau vēstīja, ka 29. decembrī Latvijas Hokeja federācijas vadītāja Lipmana ložā Rīgas „Dinamo” un Maskavas „CSKA” spēli vēroja arī tieslietu ministrs Mareks Segliņš (Tautas partija) un Rīgas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC) ar savu preses sekretāru Uģi Vidauski.

Hokeja līdzjutēji apgalvoja, ka starp kungiem esot izcēlies pamatīgs konflikts, kas pat draudējis pāriet dūru cīņā, un nācies pat izsaukt apsargus. Politiķi nākamajā dienā jebkādu konfliktu noliedza, taču Lipmans atklāja, ka pēc spēles ir uzrunājies ar abiem „varoņiem”. Viņš uzskata, ka notikušais esot pārspīlēts. „Viss ir normāli. Nebija tik traki, kā par to ziņo, nekas īpašs nenotika. Nekādu problēmu! Neko vairāk pateikt nevaru,” pauda Lipmans.

Arī nedēļu pēc minētās spēles politiķi domas nemaina. „Muļķības! Pilnīgs sviests!” izsaucas Segliņš. „Man ne ar vienu nekāda konflikta nebija. Mums apnika skatīties un gājām mājās.” Ministrs aizgāja otrās trešdaļas vidū, kad rezultāts bija 2:0 maskaviešu labā.

Līdzīgi izsakās Radzevičs: „Muļķības!” Nekāda konflikta ar Segliņu viņam nav bijis ne agrāk, ne tagad. Rīgas izpilddirektora preses sekretārs Vidauskis ir vēl lakoniskāks: „Nav komentāru.” Viņš varot tikai pievienoties pārējiem.

Komentāros kasjauns.lv gan bija rakstītāji, kas apgalvo, ka kaušanās bijusi. „Es redzēju, es tur biju, viņi kāvās, tiešām kāvās! (..) Viņi abi vicināja dūres, kā tādi kaušļi! Vai tas var tikt pieņemts? Es uzskatu, ka tam ir jābūt sodītam, jo mūsu sabiedrībā šādas lietas nedrīkstētu notikt!”

Cits komentētājs apgalvo, ka viss norisinājies zibenīgi: „...Segliņš grūstoties metās virsū Radzevičam, kurš atliecās un ar kreiso sānu sitienu zibenīgi iešāva Segliņam pa žokli, kurš sabruka uz krēsla. (..) Man pazīstams miesassargs reiz stāstīja, ka Ēriks Jēkabsons regulāri trenējis Redzeviču...”

Bijušais iekšlietu ministrs, kādreizējais Pirmās partijas priekšsēdētājs Ēriks Jēkabsons kasjauns.lv gan noraida apgalvojumus, ka viņš trenējis Radzeviču. Tiesa, Jēkabsons apstiprina, ka Radzevičs arī bez viņa palīdzības ir trenējies cīņas mākslā, un viņi abi arī ir pārrunājuši savu pieredzi.

Māris Puķītis