2010. gada 12. februāris, 11:31

Dīzeļvilcieni

Jauns.lv

Kurzeme

* Pilnībā tiks pārtraukta vilcienu satiksme starp Rīgu un Ventspili.

* No Rīgas uz Liepāju un atpakaļ ar vilcienu varēs aizbraukt tikai divas reizes nedēļā (līdz šim – katru dienu). No Rīgas uz Liepāju vilciens aties tikai piektdienas un svētdienas vakaros pulksten 18.30, bet no Liepājas uz Rīgu – sestdienas un pirmdienas rītos pulksten 6.00.

Vidzeme

* Vilciens no Rīgas uz Gulbeni vairs neies katru dienu, bet tikai piektdienas un svētdienas vakaros pulksten 18.40. Savukārt atpakaļ no Gulbenes tas dosies tikai sestdienu un pirmdienu rītos pulksten 4.00.

* Tajās nedēļas dienās, kad nekursēs Rīgas – Gulbenes vilciens tā vietā tiks norīkots vilciens Rīga – Krustpils, kuru Pļaviņās sagaidīs autobuss kurš tālāk pasažierus aizvizinās uz Gulbeni.

* Retāk jau kursē mazbānītis Gulbene – Alūksne, kuram ir atcelts rīta reiss un tagad ir palikuši tikai – dienas un vakara reisi.

* Jau kopš 1. februāra pulksten 10.42 ar vilcienu nevar aizbraukt no Rīgas līdz Valmierai, bet pulksten 14.26 - no Valmieras uz Rīgu, jo vilciena maršruts ir saīsināts no Rīgas līdz Cēsīm.

Zemgale

* No 22.februāra vilciens vairs nekursēs maršrutā Rīga – Reņģe.

Starppilsētu autobusi

Vidzeme

* Tā kā pasažieru satiksmē no Rīgas uz Ogri un Aizkraukli kā prioritārais ir atzīts elektrovilciens, tad no Rīgas uz šīm abām pilsētām kursēs mazāk autobusu. Piemēram, no Rīgas uz Aizkraukli dienā būs tikai viens tiešais autobusu maršruts – pulksten 21.10, bet tiešā autobusa no Aizkraukles uz Rīgu nebūs vispār.

* Lai kompensētu vilciena Rīga – Gulbene – Rīga „pazušanu” . Dienās, kad nekursēs vilciens no Pļaviņām uz Gulbeni, Pļaviņās pulksten 21.00 no Rīgas – Krustpils vilciena varēs pārsēsties autobusā uz Gulbeni. Savukārt dienās, kad vilciens nekursēs no Gulbenes, no turienes pulksten 4.50 aties autobuss uz Pļaviņām, lai pasažieri varētu paspēt uz Daugavpils – Rīgas rīta vilcienu.

Zemgale

* Mazāk kursēs autobusi maršrutā Rīga – Dobele – Rīga.

* Kompensējot Rīgas – Reņģes (Ruba) vilciena slēgšanu, no 22. februāra katru dienu kursēs vairāki jauni autobusu reisi no Rīgas - pulksten 16.50 (līdz Rubai), pulksten 18.00 (līdz Saldum caur Priedulu un Rubu), pulksten 18.30 (līdz Rubai), pulksten 19.10 (līdz Aucei). Pretējā virzienā no 23.februāra autobuss kursēs katru dienu pulksten 5.00 (no Rubas), pulksten 6.00 (no Auces) un pulksten 18.55 (no Rubas).

Latgale

* Mazāk kursēs autobusi maršrutā Rīga – Daugavpils – Rīga.

Kurzeme

* Maršrutos Rīga – Liepāja – Rīga un Rīga – Ventspils – Rīga kā kompensācija par zaudētajiem vilcieniem ir atklāti pāris jauni autobusu maršruti.