Sabiedrība
2010. gada 25. maijs, 18:35

"Latvijas Avīzes" izdevēju padomē iekļuvušas Meroni pietuvinātas personas

Jauns.lv

Turpinoties ietekmes pārdalei konfliktējošo pušu starpā dažādos ar Ventspils tranzītbiznesu saistītos uzņēmumos, laikraksta "Latvijas Avīze" izdevējfirmas padomē ieceltas Šveices advokātam Rūdolfam Meroni pietuvinātas personas.

Akciju sabiedrībām savi akcionāri nav jāatklāj, taču iepriekš ticis ziņots, ka AS "Lauku avīze" (LA) lielākais īpašnieks pastarpināti ir uzņēmums "Ventbunkers".

Advokāts Meroni, kuram uzticēta Ventspils mēra Aivara Lemberga arestētās mantas pārvaldīšana, savulaik tika dēvēts par Lemberga oponentu nometnes pārstāvi, tomēr patlaban domstarpības viņam radušās ar diviem plašāk pazīstamajiem šīs nometnes pārstāvjiem - Oļegu Stepanovu un Olafu Berķi.

Šveices advokāts iepriekš intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja, ka reālie labuma guvēji kompānijā "Ventbunkers" patlaban ir Igors Skoks, Genadijs Ševcovs, Berķis, Stepanovs, kā arī Lembergu ģimene.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija, turpmāk LA padomes priekšsēdētāja pienākumus pildīs Aivars Gobiņš, padomes priekšsēdētāja vietnieks būs Alvis Hāze, bet padomes loceklis - Sergejs Iļjašenko.

Līdz šim padomes priekšsēdētājs bija Viesturs Serdāns, padomes priekšsēdētāja vietnieks - Dzintars Kašs, bet padomes loceklis - Gatis Grāvītis.

LA valdē izmaiņas pagaidām nav notikušas - tās priekšsēdētājs ir Guntars Kļavinskis un valdē darbojas arī Monika Zīle, Gunārs Lācis, Aigars Stankēvičs.

LA darbību sāka 1987.gadā un patlaban izdod šādus izdevumus - "Latvijas Avīze", "Mājas Viesis", "Praktiskais Latvietis", "Lauku Avīzes Tematiskā Avīze", "Lata romāns".

Kā ziņots, izdevniecības apgrozījums pērn sasniedzis aptuveni 4,4 miljonus latu un bijusi arī neliela peļņa. 2008.gadā izdevniecības konsolidētā peļņa bija 33 615 lati, savukārt koncerna apgrozījums - 5 622 544 lati.

LETA