Sabiedrība
2010. gada 16. jūnijs, 17:54

Tiesa apcietina "Latvenergo" viceprezidentu Meļko

Jauns.lv

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa aizdomās par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu šodien apcietināja "Latvenergo" koncerna prezidenta vietnieku Aigaru Meļko.

Kā pēc tiesas sēdes žurnālistiem pastāstīja advokāti Agris Bitāns un Varis Klotiņš, tad Meļko šodien piemērots aizdomās turētā statuss pēc Krimināllikuma 318.panta 2.daļas un 195.panta 3.daļas - par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Pats aizdomās turētais savu vainu neatzīstot, un advokāti pauda gatavību šodienas lēmumu par Meļko apcietināšanu pārsūdzēt.

Advokāti nekādus komentārus par lietas faktiskajiem apstākļiem nesniedza, norādot, ka viņi šādu informāciju nevar sniegt.

Jau ziņots, ka saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamām pretlikumīgām darbībām laika posmā no 2006. līdz 2010.gadam KNAB ir sācis kriminālprocesu par noziedzīgajiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu jeb naudas atmazgāšanu, informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

Kriminālprocess sākts 14.jūnijā, un tā gaitā vakar, 15.jūnijā, ir aizturētas septiņas personas. KNAB aizturētās "Latvenergo" koncerna amatpersonas ir uzņēmuma prezidents Kārlis Miķelsons, Meļko, AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa vietnieks Andrejs Stalažs, kā arī "Sadales tīkla" Austrumu reģiona tehniskais vadītājs Edgars Vitkovskis. To apstiprināja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Juris Pūce.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka KNAB aizturētās privātpersonas ir Daugavpilī reģistrētā uzņēmuma SIA "Būvenergoserviss" vienīgais īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Mihails Paladijs, kā arī šī uzņēmuma bijušais valdes loceklis Andrejs Livanovičs.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Livanovičs valdes locekļa pienākumus pildīja no uzņēmuma dibināšanas brīža 2006.gada novembrī līdz pagājušā gada novembrim, kad šo amatu ieņēma Paladijs.

Uzņēmumā aģentūru LETA informēja, ka ar Paladiju nav iespējams sazināties, jo viņš "devies komandējumā". Savukārt Livanoviča mobilais tālrunis atrodas ārpus uztveršanas zonas.

LETA