Sabiedrība
2010. gada 16. jūnijs, 18:06

Ārkārtas sapulcē lems par izmaiņām "Latvenergo" vadībā

Jauns.lv

Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Juris Pūce kā AS "Latvenergo" valsts kapitāldaļu turētājs 22.jūnijā ir sasaucis ārkārtas akcionāru pilnsapulci, lai lemtu par koncerna vadītāja Kārļa Miķelsona un viņa vietnieka Aigara Meļko atsaukšanu no amatiem energokompānijas valdē, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja ekonomikas ministra preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) norāda, ka atbilstoši likumam "Par valsts un pašvaldību kapitāldaļām un kapitālsabiedrībām" 22.jūnijs ir tuvākais datums, kad iespējams sasaukt akcionāru pilnsapulci.

Tāpat Kampars informēja, ka EM uzdos "Latvenergo" sasaukt meitaskompānijas "Sadales tīkli" ārkārtas akcionāru pilnsapulci, lai lemtu par izmaiņām arī uzņēmuma vadībā.

Kā ziņots, saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām KNAB ir aizturējis Miķelsonu, Meļko, AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētāju Ivaru Liuziniku, viņa vietnieku Andreju Stalažu un "Sadales tīkla" Austrumu reģiona tehnisko vadītāju Edgaru Vitkovski.

Aizturētas arī divas privātpersonas, kas, pēc aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija, ir Daugavpilī reģistrētā uzņēmuma SIA "Būvenergoserviss" vienīgais īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Mihails Paladijs un šī uzņēmuma bijušais valdes loceklis, konsultantkompānijas "Energy Consulting" īpašnieks Andrejs Livanovičs.

Saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamām pretlikumīgām darbībām laika posmā no 2006. līdz 2010.gadam KNAB ir sācis kriminālprocesu par noziedzīgajiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu jeb naudas atmazgāšanu.

Darbs koncernā koncernā norit ierastajā režīmā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis. Uzņēma valdē darbojas pieci cilvēki. Pārējie trīs valdes locekļi - Uldis Bariss, Arnis Daugulis un Arnis Kurgs - "Latvenergo" valdē nodrošina kvorumu.

"Uzņēmumā nav subordinācijas, kas noteiktu Miķelsona paraksta tiesības kādam citam valdes loceklim, jo lemtspējīgi ir visi valdes locekļi," uzsvēra Siksnis.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Sabajevs, šo pēcpusdien Kampars un Pūce tikās ar Barisu. Pēc tikšanās Kampars atzina, ka no Barisa guva skaidru redzējumu, kā, neskatoties uz iespējamiem notikumu scenārijiem, nodrošināt uzņēmuma pamatfunkciju veikšanu ierastajā kārtībā un pilnā apjomā. Tāpat uzņēmums pašlaik intensīvi strādā ar partneriem ārvalstīs un Latvijā, lai izskaidrotu situāciju un mazinātu iespējamo negatīvo ietekmi uz tā reputāciju.

LETA