Naktī ar sarkanu krāsu nolieti "Vienotības" biroja logi
112
2010. gada 19. augustā, 11:20

Naktī ar sarkanu krāsu nolieti "Vienotības" biroja logi

Jauns.lv

Pagājušajā naktī ar sarkanu krāsu nolieti politiskās apvienības "Vienotība" biroja logi K.Barona ielā. Darbiniekiem ir aizdomas, ka to veikuši aktīvisti no SC jauniešu organizācijas.

Naktī ar sarkanu krāsu nolieti "Vienotības" biroja...

­

"Vienotības" sabiedrisko attiecību vadītāja Gunda Reire stāstīja, ka šorīt, atnākot uz darbu, biroja darbinieki konstatējuši, ka logi ir nolieti ar sarkanu krāsu. "Mēs to uzskatām par vandālismu, tādēļ esam izsaukuši un gaidām policijas ierašanos," stāstīja Reire.

Viņai ir aizdomas, ka vandālisms varētu būt saistīts ar vakar Vērmanes dārzā notikušo piketu, ko organizēja "Saskaņas centru" atbalstošā jauniešu kustība "Vienota Latvija", jo protesta formas esot ļoti līdzīgas. "Protams, tās ir tikai mūsu aizdomas. Policija veiks izmeklēšanu un, cerams, noskaidros vainīgās personas," sacīja Reire.

Jauniešu kustība "Vienota Latvija" aģentūru LETA informēja, ka tā nekādā veidā nav saistīta ar pagājušās nakts uzbrukumu partiju apvienības "Vienotība" birojam.

Kustības līderis Eduards Svatkovs nenoliedz, ka vakar rīkoja protesta akciju iepretim "Vienotības" birojam, taču uzsver, ka nenokrāsoja biroju ar sarkanu krāsu, jo "mēs nekad nenolaistos līdz šādam līmenim".

Tāpat jauniešu kustība informē, ka gadījumā, ja no partiju apvienības "Vienotība" arī turpmāk sekos publiskas apsūdzības par minēto uzbrukumu birojam, "Vienota Latvija" vērsīsies ar prasību tiesā par goda un cieņas aizskārumu.

LETA jau ziņoja, ka, neraugoties uz Rīgas domes aizliegumu rīkot piketu, aptuveni 15 jauniešu kustības "Vienota Latvija" pārstāvji vakar ap plkst.12 bija pulcējušies Vērmanes dārzā un krievu valodā skaļi izteica protestu pret partiju apvienības "Vienotība" īstenoto politiku.

Lai gan pasākums bija plānots no plkst.12 līdz plkst.16, Rīgas Pašvaldības policija to pārtrauca aptuveni pusē.

Jaunieši bija izstādījuši plakātus ar "Vienotības" līderu karikatūrām, atgādinot šo personu sniegtos solījumus pirms 9.Saeimas vēlēšanām.

Pikets atbalstu iedzīvotājos nebija radis, lai gan jaunieši parka teritorijā aktīvi izplatīja skrejlapas, aicinot izvēlēties savu Ministru prezidentu, proti, Jāni Urbanoviču, tomēr reti kurš cilvēks pie jauniešiem pakavējas ilgāk. Uz skrejlapas bija Urbanoviča fotogrāfija, blakus tai bija norādīta Valda Dombrovska (JL) fotogrāfija, kas ar datorgrafikas palīdzību izveidota pēc mērkaķa sejas.

Naktī ar sarkanu krāsu nolieti "Vienotības" biroja logi

LETA

­