Sabiedrība
2010. gada 1. septembrī, 14:41

Uz "Latvenergo" vadītāja amatu pieteikušies 19 pretendenti

Jauns.lv

Uz AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatu pieteikušies 19 pretendenti, savukārt uz valdes locekļa amatu - 46 pretendenti, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Uz "Latvenergo" vadītāja amatu pieteikušies 19 pre...

Pieteikušos pretendentu loks ir plašs - sākot no Saeimas deputāta līdz privātuzņēmuma valdes loceklim. EM izvērtēs pretendentu pieteikumus un to atbilstību konkursā izvirzītajām prasībām. Pēc tam, kad būs noteikti konkursa prasībām atbilstošie pretendenti, EM izveidota konkursa komisija pēc būtības vērtēs pretendentus.

Jau ziņots, ka šā gada 17.augustā tika izsludināts konkurss valstij piederošā enerģētikas uzņēmuma AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem.

Konkursu izsludināja "Latvenergo", bet pretendentu atlasi veica "Fontes" grupas personāla atlases kompānija SIA "Aims International Latvia".

"Latvenergo" valdes priekšsēdētāja pienākumi ir vadīt un pārstāvēt "Latvenergo" koncernu un AS "Latvenergo" atbilstoši Komerclikuma un citu tiesību aktu prasībām valsts un starptautiskā līmenī, nodrošināt "Latvenergo" sekmīgu darbību un attīstību, fokusējoties uz rentabilitāti, likviditāti, konkurētspēju un drošību.

Uzņēmuma vadītāja pienākumi ir arī attīstīt "Latvenergo" saimniecisko, tehnisko, ekonomisko un sociālo darbību, pārraudzīt un operatīvi vadīt stratēģiskās attīstības un biznesa atbalsta darbības virzienus, vadīt valdes darbību un nodrošināt akcionāru sapulces lēmumu izpildi.

Jau ziņots, ka no amatiem valdē tika atsaukts koncerna vadītājs Kārlis Miķelsons un viņa vietnieks Aigars Meļko. Kā iepriekš norādīja ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), Miķelsons un Meļko no amatiem atbrīvoti, balstoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ziņojumu par prettiesisku darbību uzņēmumā.