Sabiedrība
2010. gada 5. oktobris, 12:13

Populārākā draugiem.lv aplikācija ir "Ferma"

Jauns.lv

Patlaban sociālajā tīklā "Draugiem.lv" izvietotas gandrīz 70 aplikācijas, no kurām par populārāko kļuvusi "Ferma", kas piesaistījusi vairāk nekā pusi portāla lietotāju, informēja "Draugiem.lv" radošais direktors Guntars Meluškāns.

Portāla platformu galvenokārt izmanto spēļu ražotāji. "Fermā" lietotāji var virtuāli nodarboties ar lauksaimniecību, turklāt svarīgi ir ievērot novākšanas, laistīšanas un citus laikus, pretējā gadījumā viss paveiktais var iet zudumā.

Pats sociālais tīkls patlaban fokusējoties uz platformas risinājumiem un praktiski vairs neražo jaunus pakalpojumus. "Ir saprotams, ka ar mums grūti konkurēt mūsu portālā, tāpēc "Draugiem.lv" no informācijas tehnoloģiju (IT) izstrādātāja pārvēršas par IT vidi," sacīja SIA "Draugiem" valdes priekšsēdētājs Lauris Liberts.

Pēc viņa domām, sociālā tīkla platforma Latvijas izstrādātājiem var kalpot par placdarmu, lai sagatavotos starptautisku tirgu iekarošanai. Sociālo tīklu savu produktu izvietošanai var izmantot ikviens interneta izstrādātājs, norāda "Draugiem.lv".

Patlaban "Draugiem.lv" domājot par elektroniskajiem medijiem paredzētām platformām. Portāla iespējas izmanto lielākā daļa interneta portālu, piegādājot sociālā tīkla lietotājiem to saturu.

Lai iepazīstinātu ar iespējām izmantot "Draugiem.lv" platformu dažādu interneta risinājumu izvietošanai, oktobra vidū notiks konference aplikāciju izstrādātājiem "Burziņš-2010". Izstrādātāji, kas jau darbojas šajā vidē, konferencē dalīsies pieredzē par izdarīto, kļūdām un to risinājumiem.

Pasākums notiks 13.oktobrī. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, konferencei jāpiesakās. Šāds pasākums tiek rīkots otro reizi.

Šā gada sākumā "Draugiem.lv" paziņoja par plāniem tālāk attīstīt savu lietojumprogrammu platformu, solot, ka tā kļūs atvērtāka un pieejamāka.

Elizabete Rutule Nozare.lv