112
2010. gada 7. oktobrī, 14:08

Ģimenes ārstu tur aizdomās par narkotisko vielu izsniegšanu

Jauns.lv

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas birojā sākts kriminālprocess pret kādu ģimenes ārstu Valmierā, kuru policija tur aizdomās par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izsniegšanu, aģentūru LETA informēja Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Ģimenes ārstu tur aizdomās par narkotisko vielu iz...

Ārsts nelikumīgus medikamentus, kas satur narkotiskās vai psihotropās vielas, izrakstījis mantkārīgā nolūkā vai citas personiskas ieinteresētības dēļ.

Kriminālprocesā veikta saņemtās informācijas pārbaude un iegūti pierādījumi, ka ārsts pacientiem pret samaksu izrakstījis receptes psihotropo vai narkotisko vielu iegādei bez medicīniskas nepieciešamības.

Kriminālpolicijas darbinieki pārbauda informāciju par vairākiem gadījumiem, kad ārsts nelikumīgi izrakstījis receptes zālēm, kuras nav tikušas lietotas ārstnieciskā nolūkā. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Izmeklēšana sākta pēc Krimināllikuma 250.panta - par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izsniegšanu. Krimināllikums paredz, ka par šo noziedzīgo nodarījumu persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku no viena līdz pieciem gadiem, atņemot tiesības uz zināmu nodarbošanos uz laiku līdz pieciem gadiem.

Vīrietim pašlaik piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, un viņš turpina ārsta praksi.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija, aizdomās turētais ģimenes ārsts ir Valmierā strādājošais Juris Jakovins. Policija gan šādu informāciju neapstiprina.