Sabiedrība
2010. gada 18. oktobris, 17:35

Zināms 10.Saeimā ievēlēto deputātu saraksts

Jauns.lv

Centrālā vēlēšanu komisija publiskojusi 10.Saeimā ievēlēto deputātu sarakstu, kuru plānots apstiprināt CVK sēdē 19.oktobrī, aģentūru LETA informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

No "Vienotības" saraksta Saeimā no Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlēti - Ģirts Valdis Kristovskis (PS), Ojārs Kalniņš (PS), Lolita Čigāne (PS), Rasma Kārkliņa (PS), Ints Dālderis (JL), Inguna Rībena (JL), Andris Buiķis (JL), Ilze Viņķele (PS), Imants Lieģis (PS).

No Vidzemes ievēlēti Valdis Dombrovskis (JL), Artis Pabriks (SCP), Ilma Čepāne (PS), Ainars Latkovskis (JL), Ina Druviete (PS), Edvards Smiltēns (SCP), Andris Vilks (PS), Arvils Ašeradens (PS), Dzintars Ābiķis (SCP), Guntars Galvanovskis (JL), Dzintra Hirša (PS) un Ingmārs Čaklais (PS).

No Latgales vēlēšanu apgabala ievēlēti Aleksejs Loskutovs (SCP) un Kārlis Šadurskis (PS), bet no Kurzemes - Solvita Āboltiņa (JL), Janīna Kursīte-Pakule (PS), Silva Bendrāte (JL) un Ingrīda Circene (JL). No Zemgales ievēlēti Sarmīte Ēlerte (PS), Artis Kampars (JL), Dzintars Zaķis (JL), Atis Lejiņš (PS), Aigars Štokenbergs (SCP) un Klāvs Olšteins (JL).

"Vienotībai" kopumā 10.Saeimā būs 33 mandāti.

No "Saskaņas centra" Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlēti Jānis Urbanovičs, Sergejs Dolgopolovs, Andrejs Klementjevs, Artūrs Rubiks, Boriss Cilevičs, Sergejs Mirskis, Nikolajs Kabanovs, Igors Pimenovs, Mihails Zemļinskis, Igors Meļņikovs, Aleksejs Holostovs, Ņikita Ņikoforovs un Igors Zujevs, no Vidzemes - Ivans Klementjevs, Jānis Ādamsons, Juris Silovs, Aleksandrs Sakovskis,

no Latgales - Jānis Tutins, Raimonds Rubiks, Ivans Ribakovs, Vladimirs Nikonovs, Aleksandrs Jakimovs, Aleksejs Burunovs, Sergejs Fjodorovs, Dmitrijs Rodionovs, no Kurzemes - Valērijs Agešins, Valērijs Kravcovs, no Zemgales - Valentīns Grigorjevs un Vitālijs Orlovs.

"Saskaņas centram" būs 29 mandāti.

Zaļo un zemnieku savienība ieguvusi 22 mandātus. No Rīgas ievēlēti Raimonds Vējonis, Kārlis Seržants, Jānis Strazdiņš, no Vidzemes - Jānis Dūklavs, Ingmārs Līdaka, Iveta Grigule, Armands Krauze, Vitauts Staņa, Andris Bērziņš, no Zemgales - Augusts Brigmanis, Andris Bērziņš, Uldis Augulis, Dace Reinika, Aivars Dronka, no Latgales - Staņislavs Šķesters, Jānis Klaužs un Rihards Eigims, no Kurzemes - Gundars Daudze, Aija Barča, Dana Reizniece, Oskars Zīds un Jānis Vucāns.

No apvienības "Par labu Latviju" no Kurzemes ievēlēti Edgars Zalāns (TP), no Vidzemes - Māris Kučinskis (TP) un Guntis Ulmanis, no Latgales - Rita Strode (TP) un Imants Bekešs, no Rīgas - Ainārs un Inese Šleseri (LPP/LC), bet no Zemgales - Andris Šķēle (TP). Šim politiskajam spēkam Saeimā ir astoņas vietas.

No apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Saeimā ievēlēti astoņi deputāti: no Rīgas - Dzintars Rasnačs (TB/LNNK) un Einārs Cilinskis (VL), no Vidzemes - Raivis Dzintars (VL), Visvaldis Lācis (VL), Jānis Dombrava (VL), no Latgales - Inese Laizāne (VL), no Kurzemes - Gaidis Bērziņš (TB/LNNK), bet no Zemgales - Imants Parādnieks (VL).

LETA