Juris, kurš divas nedēļas bija komā, nācis pie samaņas
Sabiedrība
2010. gada 8. novembris, 21:09

Juris, kurš divas nedēļas bija komā, nācis pie samaņas

Jauns.lv

Pēc vairāk nekā divu nedēļu pavadīšanas komā pie samaņas nācis 23 gadus vecais Juris, kurš ar ļoti smagām traumām tika atrasts 19. oktobrī Rīgā uz AB dambja.

Par šo priecīgo ziņu informē LNT raidījums „Degpunktā”. Divas nedēļas Jurim nebija vārda – viņš slimnīcā figurēja kā neatpazīta persona. Tikai pēc tam, kad Jura fotoattēls parādījās medijos, viņu atpazina draugi. Pateicoties Stradiņa slimnīcas ārstu pūlēm, kā arī tam, ka gan Jura draugi, gan pavisam nepazīstami cilvēki par komā esošo jaunieti domāja labas un spēcinošas domas, sestdien viņš ir atguvis samaņu.

Slimnīcas Neiroķirurģijas klīnikas vadītājs Egils Valeinis atzina, kas sākotnēji jaunieša stāvoklis bija ļoti smags un cerības uz atveseļošanos, to, ka Juris atgūs saprātu, sāks runāt - mazas. Tomēr Jura veselības stāvoklis uzlabojas. Juris saprot, ko viņam saka, pats mēģina pateikt kādu vārdu. Tiesa gan, atveseļošanās posms būšot ilgs.

Šajā laikā noskaidrotas arī dažas nianses. Izrādās, Jurim ir 23, nevis 25 gadi, kā tika ziņots iepriekš. Un otrs - Jura māte ir dzīva un uzturas pie dēla slimnīcā. Iepriekš, atsaucoties uz paša Jura savulaik teikto, kāds no viņa draugiem teicis, ka Jura māte ir mirusi. Tomēr acīmredzot tas ir pārpratums. Jaunietis ir zaudējis vecvecākus.

Kā pastāstīja Jura mamma, 20. oktobrī Juris bija paredzējis doties darbos uz Poliju, tāpēc māte nav satraukusies par dēla ilgo pazušanu un mobilā tālruņa klusēšanu.

Jācer, ka policijas darbiniekiem tagad, kad Juris lēnām atgūst samaņu, izdosies noskaidrot to, kas tad īsti notika liktenīgajā vakarā.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 19.oktobra vakarā Paula Stradiņa slimnīcā tika nogādāts jaunietis ar galvas sasitumiem. Viņš atradās komā. Kā informēja Valsts policija, iespējams, miesas bojājumus jaunais vīrietis ir ieguvis Rīgā, uz AB Dambja. Viņu tur smagi piekautu atrada kāds garāmgājējs. Kā vēlāk noskaidrojās, jaunietis tika atrasts tikai pārsimts metru attālumā no savas dzīvesvietas Valguma ielā, netālu no viesnīcas „Radisson SAS Daugava”. Pie jaunieša nebija personu apliecinošu dokumentu, vien vilciena biļete no Egļupes.

LNT raidījums „Degpunktā” informēja, ka komā guļošo puisi atpazina viņa bērnības draugs.  Jura paziņas ir šokā pēc notikušā.

Jurim esot divgadīga meitiņa. Tāpat jaunietim ilgus gadus esot draudzene, kuru vakar vēl nebija izdevies uzmeklēt un iegūt vairāk informācijas.

Kasjauns.lv/Ekrānšāviņš no draugiem.lv