"Dziedošās ģimenes" pamet Dūdumu ģimene
Kultūra
2010. gada 15. novembris, 01:06

"Dziedošās ģimenes" pamet Dūdumu ģimene

Jauns.lv

Strauji tuvojas LNT šova "Dziedošās ģimenes" fināls, tapēc šobrīd dalībnieki jo īpaši cenšas parādīt savu labāko sniegumu. Šoreiz visai negaidīti šovu nācās pamest Dūdumu ģimenei.

­

Tā kā novembris Latvijai ir īpašs mēnesis, svētdien par godu Latvijas dzimšanas dienai un aizgājušajai Lāčplēša dienai tika dziedātas patriotiskas dziesmas. Raidījumā skanēja daudziem vēl nedzirdētas melodijas, jo ģimenes izpildīja skaņdarbus, kuros tika apdziedātas dalībnieku dzimtās vietas.

Pavisam katras ģimenes izpildījumā skanēja divas dziesmas - otra bija jau reiz šova laikā skanējusi dziesma.

Žūrijas sastāvs arī šajā raidījumā palika nemainīgs - ģimenes vērtēja LNT labestības projektu „Eņģeļi pār Latviju“  un „Labestības diena“ vadītāja un veidotāja, aktrise Katrīne Pasternaka, Mūzikas akadēmijas pasniedzējs, koru vadītājs Arvīds Platpers un komponists Mārtiņš Brauns.

Šajā nedēļā piecas dziedošās ģimenes pec žūrijas vērtējuma sakārtojās šādā secībā:

Dūdumu ģimene no Mārupes. Vērtējums –   61 punkti;

Uškānu ģimene no Daugavpils. Vērtējums –  60 punkti;

Zaļkalniņu ģimene no Lielvārdes. Vērtējums – 58 punkti.

Ņikonovu ģimene no Talsu novada Laucienes. Vērtējums –  55 punkti;

Krūmiņu ģimene no Alūksnes. Vērtējums - 55 punkti.

Šis raidījums bija īpašs arī ar to, ka uz skatuves kāpa visas dziedošās ģimenes, lai vienotos kopdziesmā "Saule. Pērkons. Daugava", kuru pavadīja pats dziesmas autors komponists Mārtiņš Brauns un diriģēja dziesmu svētku virsdiriģents Arvīds Platpers.

Augstākais žūrijas vērtējums gan šoreiz neglāba Dūdumu ģimeni no Mārupes, kurai neizdevās savākt pietiekami lielu skatītāju balsu skaitu, lai tiktu šova pusfinālā.

Kasjauns.lv/ foto: Mārtiņš Purviņš

­