Mācītājs Burke – Burkevics dziedās arī nākamgad
Sabiedrība

Mācītājs Burke - Burkevics dziedās arī nākamgad

Jauns.lv

Dziedošais mācītājs Mārtiņš Burke – Burkevics arī nākamgad nolēmis ne tikai sprediķot un bankā piedāvāt kredītus, bet arī turpināt uzdziedāt. Šovos un svētdienās gan viņš vairs nedziedās.

Mācītājs Burke – Burkevics dziedās arī nākamgad...

­

„Dziedi ar zvaigzni” dalībnieks, Kuldīgas mācītājs Mārtiņš Burke – Burkevics arī 2011. gadā kāps uz estrādes skatuves, bet televīzijas šovos gan vairs nepiedalīsies.
„Dziedi ar zvaigzni” dalībnieks, Kuldīgas mācītājs Mārtiņš Burke – Burkevics arī 2011. gadā kāps uz estrādes skatuves, bet televīzijas šovos gan vairs nepiedalīsies.

Kuldīgas svētās Annas un Īvandes draudzes mācītājs Kuldīgas laikrakstam „Kurzemnieks” sniedzis gadu mijas interviju, kurā stāsta gan par saviem nodomiem 2011. gadā, gan arī par saviem dzīves „uzstādījumiem”.

Jautāts, vai pēc šova „Dziedi ar zvaigzni” viņš arī turpmāk kā dziedātājs kāps uz skatuves, Burke – Burkevics atbild:

„Saikne ar mūziķiem nav pārtrūkusi. Gundars Lintiņš (viens no Latvijas profesionālākajiem bundziniekiem, šova „Dejo ar zvaigzni 3” dalībnieks) paaicināja dziedāt savā jubilejā (Lintiņš dzimšanas dienu svin 30. janvārī). Nākamgad ar dažiem pāriem koncertēsim šova „Dziedi ar zvaigzni” turnejā. Ir idejas kopā ar Uldi Marhilēviču un Aivaru Brīzi. Bet no šiem sarakstiem svētdienas jau esmu izsvītrojis. Tās baznīcai.”

Mācītājs stāsta, ka baznīcas vidē attieksme pret viņa uzstāšanos šovā esot bijusi neviennozīmīga – puse baznīcēnu to atbalstīja, bet otra puse – ne. Te jāpiebilst, ka Burki – Burkevicu „Dziedi ar zvaigzni” mudināja piedalīties viņa priekšnieks – Liepājas diecēzes bīskaps Pāvils Brūvers, lai pasaulei parādītu „mūsdienīgu mācītāju”.

Mācītājs teic, ka viņa šovmeņa tēls tomēr nav ietekmējis kalpošanu Dievam. Par to liecina fakts, ka baznīcas apmeklētāju skaits „Dziedi ar zvaigzni” laikā nav bijusi pārpildīta. Tas nozīmē, ka dievnams pēkšņi nekļuva par „šova turpinājumu” un „sabiedrība Kuldīgā nav lēta”.

Arī darbu bankā viņš varot savienot ar garīdznieka amatu. Mācītājs saka, ka darbu bankā uztver arī no garīgās puses: lai nevis nodarbotos ar spekulācijām, bet gan, lai cilvēkiem piedāvātu „dienišķo maizi”, par kuru ir rakstīts Svētajos Rakstos:

„Mans darbs bankā nav pārdot, bet izglītot. Ja kāds saka – viņam nekā vairs nav, es mācu paskatīties uz darbarīkiem, kas cilvēkam tomēr ir: kartes, internetbanka un tā tālāk... Daudzi atklāj, ka ģimenes budžetā mēnesī ar tiem var ietaupīt, teiksim, piecus latus. Tas ir arī stāsts par dienišķo maizi. Par visu, ko Dievs devis, tai skaitā par smadzenēm. Ja es kādu pierunātu par latu nopirkt to, kas maksā santīmus, tad es melotu. Taču es dodu karoti un rādu, ka ar to var vairāk nekā tikai samaisīt kafiju. Visērtāk pateikt – vainīgi citi. Bet Kristus saka: „Kam ir, tam dos vēl. Kam nav, tam atņems to pašu.” Netaisnība? Tad mācies tev doto pareizi lietot!”

Mācītājs Burke – Burkevics dziedās arī nākamgad

Elmārs Barkāns/Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi”arhīva

­