Kurš uzvarēs „Muzikālajā bankā” – „Musiqq”, Reiniks, Kaupers vai Fredis?
Kultūra
2011. gada 21. janvāris, 12:31

Kurš uzvarēs „Muzikālajā bankā” – „Musiqq”, Reiniks, Kaupers vai Fredis?

Jauns.lv

Sestdiena, 22. janvāris, noritēs vērienīgā izklaides šova Latvijas Radio 2 rokdziesmu un popdziesmu aptaujas „SEB Muzikālā banka” zīmē. Pulksten 21.15 koncertam līdzi sekot varēsim arī LTV1 translācijā no Ventspils.

„Muzikālās bankas” ceremonijā tiks noskaidrota gada visvērtīgākā dziesma. Šogad – jau desmito reizi! Raidījuma vadītāju pienākumus tradicionāli turpinās Baiba Palkavniece un Kaspars Mauriņš, bet pirmo reizi kā vadītājs viņiem uz skatuves pievienosies arī dziedātājs Jānis Stībelis. Turpinot iepriekšējos gados aizsākto tradīciju, vērtīgāko dziesmu noteikuši klausītāji (50%) un īpaša „SEB Muzikālās bankas” ekspertu padome (50%).

Balsojums par 15 fināldziesmām jau beidzies, un klausītājiem atliek vien gaidīt koncerta izskaņu, kad ne tikai skatītāji un paši mākslinieki, bet arī koncerta vadītāji uzzinās, kura bijusi aizvadītā gada vērtīgākā dziesma. Interesanti, ka deviņu gadu laikā šajā aptaujā nav uzvarējusi neviena daiļā dzimuma pārstāve. Pērn uzvarēja jauno puišu grupa „Musiqq”. Viņi par balvu cīnās arī šogad, turklāt – ar divām dziesmām. Jāatzīst, ka šoreiz uz skatuves būs daļa mūzikas „smagsvara” – arī Lauris Reiniks, kurš šovasar kļuvis megapopulārs ar dziesmu „Es skrienu”, grupa „Prāta vētra” un „Labvēlīgais tips”.

Atgādinām, ka 15 fināldziesmas, kas pretendē uz gada vērtīgākās titulu, ir „Cīrulis”  (Roberts Pētersons), „Čiekurs, egles dēls” („Labvēlīgais tips”), „Dažreiz” (Ivo Fomins), „Dievs tevi mīl” (Nikolajs Puzikovs), „Dzimšanas diena” („Musiqq”), „Es skrienu” (Lauris Reiniks), „Gara diena” („Prāta vētra”), „Hēlija balons” (Miks Dukurs), „Iedomājies” (Aisha, Miks Dukurs un JMMSZK), „Jo tā grib mana sirds” (Jānis Stībelis), „Līdzsvarā” („PeR”, piedalās Dairis), „No desmit desmit” („Musiqq”), „Rīts ir tālu vēl” (Candy un Roberts Lejasmeijers), „Tici vai nē” (Kaža) un „Ūdenskrāsas” (Liene Šomase).

Ieva Valtere / Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva