Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Strautmane izvēlas Dombrovski, Vinteram vairāk tīk Pasternaka
Kultūra

Strautmane izvēlas Dombrovski, Vinteram vairāk tīk Pasternaka

Jauns.lv

Sabiedrībā zināmi cilvēki, balsojot par Nacionālās TV skatītāju balvas „Zelta vilnis” pretendentiem, atklāj savas simpātijas.

Strautmane izvēlas Dombrovski, Vinteram vairāk tīk...
Baiba Strautmane novērtē, ja televīzija pārsteidz ar patiesiem mirkļiem. Piemēram, ar „buldozeriem” un smejošu premjeru Valdi Dombrovski.
Baiba Strautmane novērtē, ja televīzija pārsteidz ar patiesiem mirkļiem. Piemēram, ar „buldozeriem” un smejošu premjeru Valdi Dombrovski.

Ko izvēlas slavenības?

Latvijā lielākais nedēļas TV un izklaides žurnāls „Rīgas Viļņi” jau ceturto reizi pasniegs Nacionālo TV skatītāju balvu „Zelta vilnis” veiksmīgākajiem projektiem un cilvēkiem televīzijā aizvadītajā gadā. Kamēr skatītāju un īpaši izveidotas TV akadēmijas vidū norit balsojums 18 nominācijās par balvas pretendentiem, Kasjauns.lv lūko, par ko savu balsi šajā aptaujā atdod sabiedrībā zināmi cilvēki.

Savulaik populārajai TV žurnālistei Baibai Strautmanei spilgtākais TV mirklis pagājušajā gadā šķitis Valda Dombrovska izteiciens par „krāniem un buldozeriem”, kuriem jāstrādā Rīgas lidostā, un paša reakcija uz sacīto, tas ir – smieklu nesavaldīšana. „Viņš mums visiem sagādāja no sirds patiesus mirkļus, kas mūsdienās ir arvien lielāks un lielāks retums,” žurnālam „Rīgas Viļņi” paudusi Strautmane.

Sportists un uzņēmējs Jānis Vinters, vaicāts, kurš no visiem 54 balvas nominantiem „Zelta vilni” pelnījis nešaubīgi, atklāj: „Tā noteikti ir „Labestības diena””! „Šis ir pozitīvākais no visiem raidījumiem, kurš parāda, ka lielākā daļa cilvēku grib palīdzēt tiem, kam tas nepieciešams, izdarot to, ko nespēj mūsu veselības aprūpes sistēma,” par Katrīnes Pasternakas veidoto raidījumu teic Vinters.

Ar žurnāla starpniecību vairāki eksperti savas simpātijas apstiprinājuši TV3 dīvai Baibai Sipeniecei-Gavarei. Piemēram, valsts galvenā blondīne – asociācijas „Go Blonde” vadītāja – Marika Ģederte norāda, ka Sipeniece „izcēlusies ar unikālu spēju noturēt auditoriju ar tiešumu un reizē vienkāršību”. Līdzīgās domās ir arī Latvijas galvenā ginekoloģe – Ginekologu un dzemdību asociācijas viceprezidente Dace Matule. „Mani saista arī tas, ka, lai gan Baiba pārstāv izklaides žanru, viņai vienmēr ir savs izteikts viedoklis par Latvijas dzīves aktualitātēm. Manuprāt, jābūt dziļam cilvēciskam faktoram, lai ne tikai smīdinātu vai izklaidētu, bet liktu arī domāt,” uzskaita Matule.

„Gada TV seja” pretendenti bildēs

Jāpiebilst, ka uz titulu „Gada TV seja” bez Sipenieces pretendē arī Uģis Joksts un aktieris Ģirts Ķesteris. Kurš, jūsuprāt, pelnījis balvu, iespējams nobalsot arī kasjauns.lv izvietotā aptaujā.

Jāpiebilst, ka līdz 26. janvārim balsot iespējams arī portālā draugiem.lv, bet līdz janvāra beigām – aizpildot izdevumos „Rīgas Viļņi”, „Kas Jauns”, „Marta”, „Patiesā Dzīve” un „Laimīgā Programma” atrodamās anketas un nosūtot tās izdevniecībai „Rīgas Viļņi”. Iesūtītās anketas piedalīsies izlozē, kurā būs iespēja laimēt ceļojumu uz Prāgu divām personām.

Vita Zvaigznīte / Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva