Pirmais Latvijas braukšanas ar ragavām čempionāts: ātrums 60 km/h
Sabiedrība
2011. gada 26. janvāris, 20:00

Pirmais Latvijas braukšanas ar ragavām čempionāts: ātrums 60 km/h

Jauns.lv

Slēpošanas un atpūtas parkā „Ozolkalns” norisinājies Latvijā pirmais ragavu braukšanas sacensības, kurās uz ragutiņām sēdošie attīstīja pat 60 kilometrus stundā lielu ātrumu.

Parasti esam pieraduši, ka ar ragutiņām vizinās bērni no ne visai stāvām nogāzēm, tomēr izrādās tās ir iecienījuši arī pieaugušie – asu izjūtu cienītāji.

Pagājušās nedēļas nogalē Ozolkalnā Amatas novadā notika Ragavu braukšanas Amatieru kausa pirmais posms. Tajā piedalījās pieauguši cilvēki ar īpaši pagatavotām kamanām, kas spēj izturēt gan „lielo cilvēku” svaru – līdz 130 kilogramiem un arī var strauji laisties lejā no kalna.

Atpūtas bāzes „Ozolkalns” vadītājs Guntis Senkjāns stāsta, ka pagaidām Latvijā ne visai iecienītās sacensības notika zīmīgā trasē, kura izaudzinājusi olimpiskos čempionus: „Šī ir vēsturiska vieta gan Latvijas kamaniņu braucējiem, gan bobslejistiem. Jau pirms vairāk nekā 40 gadiem šeit sāka celt kamaniņu trasi. Par Olimpiskajiem un Pasaules čempioniem un medaļniekiem šeit skolojušies mūsu labākie sportisti: Dainis Bremze, Aigars Kriķis, Vera Zozuļa, Ingrīda Amantova, Zintis Ekmanis, Jānis Ķipurs.”

Amatieru ragavu braukšanas sacensības norisināsies vairākos posmos un uzvarētājs kļūs zināms marta sākumā.

Ragavu sacensības Ozolkalnā:

Elmārs Barkāns