Kultūra
2011. gada 29. janvāris, 12:38

Kuram būs „visīsākā” slava –Tīnai, Burkem-Burkevicam vai Zlidnim?

Jauns.lv

Televīzija ir visātrākais ceļš uz slavu. Taču, cik ātri slava uznākusi, tikpat ātri tā var pagaist. Apzinoties šo patiesību, žurnāls „Rīgas Viļņi” ikgadējai Nacionālajai TV skatītāju balvai „Zelta vilnis” šoreiz pievienojis nomināciju „Gada 15 minūtes slavas”, uz kuru pretendē sarkanmatainā realitātes šova „O!Kartes akadēmija” uzvarētāja Samanta Tīna, atturīgais šova „Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas” dalībnieks mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics un šova „Latvijas zelta talanti 2010” ielu vingrotāju līderis Kaspars Zlidnis. Savā ziņā balsojums ir prognoze par to, kurai šovā dzimušajai slavenībai slavu izdosies saglabāt visilgāk.

Minētie pretendenti aizvadītajā gadā iepazīti vienā rāvienā un, pateicoties spožam uzplaiksnījumam, strauji guvuši TV skatītāju mīlestību un pēcāk kalpojuši par lielisku šovbiznesa ēsmu citos projektos. Piemēram, Samanta Tīna, kuru iepazina pērnā gada sākumā, paguvusi gan pozēt žurnāla „Klubs” kailfoto sesijā, gan sola uzsākt savu koncertturneju. Neraugoties uz ilgu darbošanos mūzikas jomā, tā pa īstam slavas minūti pērn piedzīvoja arī Kaspars Zlidnis, paša izveidoto ielu vingrotāju kustību aizvedot līdz šova uzvarai. Pēc uzvaras ievērības vērta presei šķita ne tikai Zlidņa vingrotāja māka, bet arī skatījums uz dzīvi un viņa sirdslietas. Spoži pērn uzplaiksnīja arī Kuldīgas mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics. Pirmajos koncertos skatītāji viņa priekšnesumiem sekoja līdzi aizturētu elpu, un teju katrs bija pārliecināts, ka viņš noteikti būs šova uzvarētājs. Taču, iespējams, atturīgās dabas un neatbilstīgi izvēlētu dziesmu dēļ skatītāju interese par viņu ātri noplaka un šovmenis pirms fināla bija spiests izstāties. Vai skatītāju mīlestība atgriezīsies līdz ar koncertturneju, kurā viņš pa Latvijas pilsētām devies ar dažiem šova kolēģiem, rādīs laiks.

Latvijā lielākais nedēļas TV un izklaides žurnāls „Rīgas Viļņi” jau ceturto reizi pasniegs Nacionālo TV skatītāju balvu „Zelta vilnis” 18 nominācijās veiksmīgākajiem projektiem un cilvēkiem televīzijā aizvadītajā gadā.

Kura no personībām, jūsuprāt, pelnījusi balvu „15 minūtes slavas”, iespējams nobalsot arī kasjauns.lv izvietotā aptaujā. Jāpiebilst, ka balsot iespējams līdz janvāra beigām, aizpildot izdevumos „Rīgas Viļņi”, „Kas Jauns”, „Marta”, „Patiesā Dzīve” un „Laimīgā Programma” atrodamās anketas un nosūtot tās izdevniecībai „Rīgas Viļņi”. Iesūtītās anketas piedalīsies izlozē, kurā būs iespēja laimēt ceļojumu uz Prāgu divām personām.

Balvas „Zelta vilnis 2010” ieguvēji tiks paziņoti februāra beigās.

Vita Zvaigznīte / Foto: Kasjauns.lv