1dienas
19stundas
38minūtes
31sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Latvijā svinēs Dzimtās valodas dienu
Kultūra

Latvijā svinēs Dzimtās valodas dienu

Jauns.lv

Ar vairākiem pasākumiem 21. februārī Latvijā atzīmēs Dzimtās valodas dienu. Paredzēta tikšanās ar rakstnieci Inesi Zanderi, zīmēšanas meistardarbnīca, iespēja pārbaudīt savas vecvārdu zināšanas un citi pasākumi.

Latvijā svinēs Dzimtās valodas dienu...
Rakstniece Inese Zandere.
Rakstniece Inese Zandere.

Dzimtās valodas dienas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību dzimtās valodas lomai un vietai valodu daudzveidībā, kā arī sekmēt dzimtās valodas lietojumu un vairot apziņu, ka dzimtā valoda ir pamats dziļas un daudzpusīgas personības attīstībai, aģentūru LETA informēja Latviešu valodas aģentūras (LVA) pārstāve Velga Līcīte.

Latviešu valodas aģentūra Dzimtās valodas dienas pasākumu skolēniem un skolotājiem organizē 21.februārī plkst.10 Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, 2.stāva zālē.

Pasākumā paredzēta tikšanās ar rakstnieci Inesi Zanderi, zīmēšanas meistardarbnīca ar mākslinieku Reini Pētersonu, piedāvāta iespēja gūt priekšstatu par lībiešu valodu, iespēja iepazīties ar jauno LVA interaktīvo mācību līdzekli literatūrā, kā arī pārbaudīt savas vecvārdu zināšanas.

Pasākumā plānota arī "Eiropas Valodu dienā 2010" izsludināto konkursu uzvarētāju apbalvošana. Latvijas vispārizglītojošo skolu 1. līdz 4.klašu skolēni tika aicināti piedalīties zīmējumu konkursā "Mazs bij’ tēva novadiņš", bet 5. līdz 12.klašu skolēni - literāro darbu konkursā "Ko, Latvija, Tev varu dot?". Konkursu mērķis ir popularizēt latviešu valodu, sekmēt valodas kā vērtības apzināšanos un celt nacionālo pašapziņu.

Ar konkursu uzvarētāju sarakstu var iepazīties LVA mājaslapā "www.valoda.lv".

Savukārt 24.februārī plkst.18 O.Vācieša muzejā notiks sarīkojums "Vārds - tas ir svētums, gadsimtu pienests", kurā skaistākos valodai veltītos dzejoļus lasīs aktrise Zane Daudziņa un dziedās mūziķis Adrians Kukuvass. Ieeja pasākumā bez maksas.