2011. gada 19. marts, 03:35

Pasaules čempionātā ziemas orientēšanās sportā Latviju pārstāvēs četri orientieristi

Jauns.lv

Pasaules čempionātā ziemas orientēšanās sportā, kas norisināsies Zviedrijā, Latviju pārstāvēs četri orientieristi - Andris Kivlenieks, Edgars Bričonoks, Toms Veits un Reinis Putniņš, informē Latvijas Orientēšanās federācija (LOF).

Pasaules čempionāts risināsies Tanndalenas apkaimē, aptuveni 590 kilometru ziemeļrietumu virzienā no Stokholmas. Sacensības ilgs vairāk nekā nedēļu - no 20. līdz 28. martam, un tajās pulcēsies pasaules ātrākie elites klases ziemas orientieristi.

Jau pirmdien sportistus sagaida iespēja izslēpot sacensību modeli - nelielu treniņdistanci, lai iepazītos ar apvidus īpatnībām un iejustos sacensību atmosfērā. Latvijas orientieristi uzskata, ka šis pasaules čempionāts savā ziņā būs ļoti specifisks, jo gaidāms, ka pārsvarā visas distances tiks veidotas uz liela kalna nogāzes. Šī iemesla dēļ arī distances solās būt fiziski smagas un tehniski sarežģītas.

LOF prezidents Jānis Lazdāns uzsvēra, ka pasaules čempionāts būs nozīmīgs arī tāpēc, ka to apmeklēs un vēros Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge. Tieši šis čempionāts varētu palīdzēt pieņemt lēmumu, vai ziemas orientēšanās sportu iekļaut olimpisko sporta veidu sarakstā ziemas olimpiskajās spēlēs.

"Šis Pasaules čempionāts ir īpašs tāpēc, ka šajā notikumā aicināta apvienoties visas pasaules orientēšanās sporta sabiedrība, lai sasniegtu lielu un kopīgu mērķi. Tieši no šī pasaules čempionāta sportistu snieguma un demonstrējumiem varētu būt atkarīgs lēmums, vai ziemas orientēšanās sports atbilst SOK prasībām un kritērijiem. Čempionātā pieteikt dalību bija aicināta ikvienas valsts orientēšanās federācija, un pašlaik dalību čempionātā akceptējušas jau 32 valstis no četriem dažādiem pasaules kontinentiem. Mūsu delegācijas sastāvā ir četri spēcīgi ziemas orientieristi, kas uz pasaules čempionātu brauc pozitīvā noskaņojumā un ar lielu vēlmi cīnīties," pirms došanās ceļā pastāstīja Lazdāns.

Čempionāta dalībnieki sacentīsies sprinta (22. martā), vidējā (23. martā) un garajā distancē (26.martā), kā arī stafetē (27. martā).

BNS