Ķegumā sadūries elektrovilciens ar baļķvedēju
112
2011. gada 29. marts, 08:06

Ķegumā sadūries elektrovilciens ar baļķvedēju

Jauns.lv

Šorīt ap plkst.6 Ķegumā uz pārbrauktuves sadūries elektrovilciens ar baļķvedēju. Uz laiku apturēta vilcienu satiksme abos virzienos.

Šodien, 29.martā ap plkst.6.15 Ķegumā uz dzelzceļa pārbrauktuves notika elektrovilciena un smagās automašīnas sadursme, kā rezultātā šajā posmā apturēta vilcienu kustība vismaz līdz plkst.12.

Uz Ķeguma dzelzceļa pārbrauktuves notikušās avārijas dēļ ir slēgta satiksme pa autoceļu Ķegums-Sigulda-Inciems.

Negadījumā bojāgājušo un cietušo nav, smagi bojāts vilciena sastāvs, informē Latvijas Dzelzceļš (LDz).

Uz notikuma vietu aizsūtīts palīdzības vilciens. Ar tā palīdzību sliežu ceļi tiks atbrīvoti no bojātiem transporta līdzekļiem, tomēr gaidāms, ka posms būs slēgts satiksmei vismaz līdz plkst. 12.

Vilcienu kustība tiek organizēta pēc saraksta elektrovilcieniem no Rīgas līdz Ogrei. No Latgales puses pasažieri var nokļūt līdz Lielvārdes stacijai, kur viņus gaidīs autobusi, lai nogādātu Ogres stacijā, no kurienes varēs turpināt ceļu uz Rīgu.

Rīta vilcieni Latgales virzienā no Rīgas patlaban nekursē.

LDz pārstāvis Egons Ālers informē, ka arī dīzeļvilcienu pasažieriem tiks nodrošināta nokļūšana Latgales virzienā iespējami tuvu maršrutu sarakstam. "Līdz Ogrei kursēs elektrovilcieni vai dīzeļvilcieni, tālāk līdz Lielvārdei pasažieri tiks nogādāti ar autobusu. Posmā no Lielvārdes patlaban atrodas daži dīzeļvilcieni, tāpēc tālāk satiksme tiks nodrošināta ar tiem. Pasažieriem jāseko līdzi informatīvajiem paziņojumiem Rīgas stacijā," sacīja Ālers.

Starptautiskie vilcieni no Maskavas un Sanktpēterburgas Rīgas Centrālajā stacijā pienāks ar 30 minūšu kavēšanos, jo tiks sūtīti caur Jelgavu.

Vairāk informācijas par vilcienu kustību pasažieri var iegūt pa tālruni 1181, informē LDz.

Satiksme pa autoceļu Ķegums-Sigulda-Inciems tiks atjaunota pēc avārijas seku likvidēšanas, līdz tam pasažieri tiek lūgti izmantot apbraucamos ceļus Rembate-Lielvārde un Suntaži-Ogre.

AS "Pasažieru vilciens" pārstāvis Andrejs Filipovs LNT raidījumam "900 sekundes" izteicās, ka vilciens braucis ar 90 km/h ātrumu. Bijusi tumsa, un vilciena "lukturis" izgaismo vien 200 metrus ceļa. Savukārt kravas mašīnas vadītājs nav rīkojies pēc satiksmes noteikumiem, - viņam bija jādodas pretim vilcienam un jādod vizuāli brīdinājuma signāli par avāriju.

Taču vadītājs vienkārši esot pametis notikuma vietu, informēja Filipovs. Viņš informēja, ka pasažieriem jārēķinās ar ļoti būtiskiem satiksmes kavējumiem - vismaz vairāku stundu garumā.

Taču baļķvedēja vadītājam ir cits viedoklis par notikušo. „Radio Skonto” sazvanīja viņa dzīvesbiedre Aiva un izstāstīja sava vīra versiju. Baļķvedējam tieši uz sliedēm esot salūzusi ātrumkārba. Mašīnas vadītājs pa rāciju mēģinājis lūgt palīdzību, lai kāds novelk no sliedēm, taču neviens nav atsaucies. Tad viņš skrēja stādināt vilcienu. Viens ir apstājies, bet otrā virzienā braucošais vilciens ir nosvilpies un braucis tieši virsū. „Vilciens pat nemēģināja bremzēt,” intervijā „Radio Skonto” sava vīra viedokli stāstīja baļķvedēja vadītāja sieva Aiva. Cietušo, pēc baļķvedēja šofera teiktā, neesot.

LETA, Kasjauns.lv/Foto: LETA