Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kaupers un Goran Gora ieskaņojuši dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem
Kultūra

Kaupers un Goran Gora ieskaņojuši dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem

Jauns.lv

Maija sākumā, 1. maijā, Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" izdos mūzikas albumu, kur melodijām vārdus rakstījis pats Ziedonis.

Kaupers un Goran Gora ieskaņojuši dziesmas ar Iman...

­

­ ­ Jaunajā dziesmu albumā tādi jaunie latviešu mūziķi kā Jānis Holšteins jeb Goran Gora, Māra Upmane-Holšteine, Renārs Kaupers, Kārlis Kazāks, Jānis Strapcāns, Raimonds Gusarevs jeb El Mars un citi ir ieskaņojuši savas oriģināldziesmas ar Ziedoņa vārdiem.

No dziesmu albuma izplatīšanas gūtie ienākumi tiks novirzīti fonda "Viegli" mērķu īstenošanai, stāstīja Gaušis.

Dziesmu albumā iekļautās desmit dziesmas tika ierakstītas 2010.gada vasarā, nedēļu garajā fonda "Viegli" radošajā nometnē Ziedoņa vasarnīcā Murjāņos. Albuma ierakstā piedalījās vairāk nekā 20 cilvēku, ieskaitot Ziedoni, kura balss dzirdama vienā no albuma dziesmām.

Albums kopā ar dokumentālo filmu par tā tapšanu maija sākumā būs pieejams grāmatnīcās, savukārt fonda mājaslapā "www.fondsviegli.lv" albumu varēs bez maksas noklausīties un lejupielādēt par ziedojumiem. Jau patlaban fonda mājaslapā ir iespējams noklausīties pirmās divas dziesmas no jaunā albuma.

"Veidojot šo albumu, nemēģinājām pieturēties pie vispārpieņemtajiem mūzikas un skaistuma standartiem. Centāmies parādīt, ka jaunrades process var būt viegls, un ceram, ka klausītāji uztvers šī albuma vēstījumu arī ārpus mūzikas robežām," sacīja fonda valdes loceklis un mūziķis Holšteins.

Savukārt "Viegli" padomes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme-Grende vēstīja, ka šī albuma izdošana ir viens no projektiem, ar kuru fonds vēlas aktualizēt jaunradi Latvijā. "Mūsu iekšējā devīze ir "Laiks Ziedonim!", ar to domājot gan pavasari, gan Imantu Ziedoni, gan kopīgu mošanos, piedomājot par nemateriālo mūsu dzīvēs," pauda Jaunzeme-Grende.

Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" ir nodibinājums, kas izveidots 2010.gada pavasarī, lai īstenotu fonda patronam - dzejniekam Imantam Ziedonim - tuvu misiju. Fonda mērķis ir atbalstīt un veicināt jaunradi Latvijā.

Fonda valdē darbojas tā priekšsēdētāja Ināra Kehre, kā arī valdes locekļi Renārs Kaupers, Jānis Holšteins, Ēvalds Gaušis un Ants Grende, savukārt fonda padomes priekšsēdētājas Žanetas Jaunzemes-Grendes paspārnē darbojas Inga Ulmane, Eva Ikstena-Strapcāne, Māra Upmane-Holšteine, Andris Čeksters un Māris Saukāns.

Ieskats albuma "Viegli" tapšanā

LETA

­