FOTO: Rīgas ielās sāk filmēt Krievijas televīzijas seriālu
Kultūra
2011. gada 29. aprīlis, 09:29

FOTO: Rīgas ielās sāk filmēt Krievijas televīzijas seriālu

Jauns.lv

Rīgā sākta Krievijas TV seriāla “Apgabala drāmas teātris” (Obldramteatr) uzņemšana, kurā piedalīsies Artūrs Skrastiņš, Gundars Āboliņš, Arnis Līcītis un citi populāri Latvijas un Krievijas aktieri. Pirmie kadri jau nofilmēti, un visi, kuri vēlas piedalīties seriāla tapšanā, tiek aicināti pieteikties masu skatu filmēšanā.

Četru sēriju garais seriāls, kas no aprīļa beigām līdz jūnija vidum tiks filmēts Rīgā un tās apkārtnē, vēstīs par notikumiem palielā provinces pilsētā Krievijā - kāda apgabala centrā, kur ir teātris, augstskola un pat tramvajs. Seriālā attēlotais stāsts risinās 1949. gadā - laikā ap padomju diktatora Josifa Visarionoviča Staļina 70. dzimšanas dienu.

Seriāla galvenais varonis ir 30 gadu vecais frontes virsnieks Sergejs Vasiļjevičs Gastevs. Viņš strādā par pasniedzēju juridiskajā institūtā, bet pagātnē bijis rajona izmeklētājs.

Noziedzība pilsētā sit augstu vilni un rajona partijas komiteja nolemj izveidot štābu, kuram dot neierobežotas pilnvaras cīņai ar bandītismu.

Ar štāba pilnvarām Gastevs sāk divu nenozīmīgi lietu izmeklēšanu, kuras pakāpeniski pārvēršas par sarežģītu pārkāpumu mahināciju, kuru aizsedz viltus gatavošanās Staļina dzimšanas dienai.

Katrs cilvēks, kurš tiek ievilkts šajā lietā, kas aizsegta ar Lielā Vadoņa vārdu, tiek pakļauts riskam tikt saukts pie atbildības pēc politiskā panta.

Seriālā piedalās populāri Krievijas kino un teātra aktieri - Jevgeņijs Ciganovs,  Aleksejs Serebrjakovs, Aleksandrs Iļjins, Marija Maškova, Andrejs Merzlikins, kā arī Latvijas aktieri Ivars Kalniņš, Arnis Līcītis, Lauris Dzelzītis, Artūrs Skrastiņš, Indra Burkovska, Andris Keišs, Gundars Āboliņš, Aija Andrejeva (Aisha) un citi Latvijā zināmi aktieri.

Projektam vajadzīgi arī masu skatu dalībnieki, tādēļ visi, kas vēlas piedalīties filmēšanā, laipni aicināti pieteikties. Pieteikumus lūgums sūtīt uz adresi: liene@screenvision.lv - norādot vārdu, uzvārdu, vecumu, apģērba izmēru, tālruņa numuru un pievienojot vienu fotogrāfiju pilnā augumā.

Seriāla producenti ir kompānija “Всемирные Русские Студии” (Russian World Studios, RWS); pasūtījumu izpilda  “Forte Fortissimo Films” (Krievija) sadarbībā ar studiju “Boheme International” (Latvija). Seriāla režisors ir Vladimirs Ščegoļkovs no Krievijas, izpildproducentes pienākumus pilda Latvijas studijas “Screen Vision” pārstāve Laima Freimane.

“Apgabala drāmas teātris” (Obldramteatr) ir viens no septiņiem filmu projektiem, kas saņems Rīgas pašvaldības filmu fonda (RFF) līdzfinansējumu, kā liecina trešdien paziņotie iepirkuma konkursa rezultāti. Latvijā šim projektam plānots iztērēt 304 228 latus. Komisija piešķīrusi līdzfinansējumu ar 10% intensitāti, jo filmas uzņemšana pamatā notiks Rīgā, kas kopā veido līdzfinansējumu līdz 30 423 latiem.

Kasjauns.lv / Foto: Aleksa Stepa (Aleks Step), publicitātes foto