Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
112

Narkomānam no Latvijas Lielbritānijā piespriež sešu gadu cietumsodu

Jauns.lv

Lielbritānijas tiesa piespriedusi sešu gadu cietumsodu narkomānam no Latvijas, kurš ar savu siksnu mēģināja nožņaugt taksometra vadītāju, vēsta Īrijas latviešu ziņu portāls "Baltic Ireland".

Narkomānam no Latvijas Lielbritānijā piespriež seš...

28 gadus vecais Māris Bērziņš pagājušā gada 12.janvārī pēc brauciena uz prasīto adresi Liverpūlē uzbruka taksometra vadītājam Endrū Diksonam, apmetot viņam ap kaklu savu siksnu un žņaudzot.

Bērziņa līdzdalībnieks izvilka nazi un abi pieprasīja, lai taksometra vadītājs atdod naudu, vēsta laikraksts "Liverpool Echo".

Liverpūles karaliskā tiesa uzklausīja, ka taksometra vadītājs drosmīgi mēģināja cīnīties pretī, satverot nazi. Tomēr viņa centieni bija neveiksmīgi, turklāt viņš sagrieza roku.

Pēdējais, ko vīrietis atceras pirms samaņas zaudēšanas, bija tas, ka viņš uzbrucējiem atdeva kastīti ar naudu. Viņš domāja, ka pēc brutālā uzbrukuma dzīvs nepaliks.

Bērziņš un viņa līdzdalībnieks aizbēga un devās uz netālu esošu māju, kur viņi agrāk bija pirkuši narkotikas. Kad saimnieks izgāja no mājas, abi narkomāni ielauzās tajā, nozaga narkotikas un apēda pārtiku.

Pēc šī notikuma Bērziņš aizbēga uz Īriju, pēc tam uz Latviju, līdz beidzot devās uz Dāniju. Viņš tika aizturēts šā gada 31. janvārī Hītrovas lidostā, ceļā uz Kanādu, kur vīrietis plānojis sākt jaunu dzīvi. Pēc aizturēšanas Bērziņš uzreiz atzinās uzbrukumā un laupīšanā un izteica nožēlu par nodarīto.

Liverpūles tiesas tiesnesis Hendrijs Gloubs norādīja, ka taksometra vadītājs uzbrukuma rezultātā guvis nopietnas fiziskas un psiholoģiskas traumas. Viņam bija nepieciešama ārstēšanās slimnīcā, kā arī papildu operācija sagrieztajai rokai. Vīrietis sešas nedēļas ārstējās, bet pēc tam gūtās morālās traumas dēļ baidījies atgriezties darbā.

Diksons mēģinājis pat nomainīt darbu, kas tomēr nav izdevies.

Bērziņa advokāts vērsa tiesas uzmanību uz to, ka nozieguma pastrādāšanas brīdī Bērziņš cietis no spēcīgas narkotiku abstinences, kā arī viņi abi ar līdzdalībnieku bija smagi piedzērušies. Liverpūles tiesa Bērziņam piesprieda sešu gadu cietumsodu.

LETA