Žirinovskis nolamā Ušakovu un paziņo, ka Rīga un Daugavpils jāatdod krieviem
„Tur jūsu mērs Ušakovs, kaut arī krievu cilvēks, kļuvis ļoti rietumniecisks,” pukojas Vladimirs Žirinovskis, kurš, starp citu, prāto, ka pats varētu būt Donalda Trampa radinieks.
Sabiedrība
2016. gada 8. augusts, 06:29

Žirinovskis nolamā Ušakovu un paziņo, ka Rīga un Daugavpils jāatdod krieviem

Jauns.lv

Skandalozais Krievijas domes deputāts, Liberāldemokrātiskās partijas līderis un hronisks muldētājs Vladimirs Žirinovskis kārtējo reizi izcēlies ar niknumu pret Latviju. Viņš paziņojis, ka Rīga un Daugavpils jāatdod krieviem, nolamājis Rīgas mēru Nilu Ušakovu un izteicis prognozi, ka par Latvijas galvaspilsētu kļūs Liepāja.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ceturtdien, 4. augustā, Žirinovskis Maskavā sniedzis preses konferenci, kurā kārtējo reizi publiku pārsteidzis ar visnotaļ populistiskiem paziņojumiem un runas plūdiem. Paziņojot, ka viņa attāls radinieks varētu būtu ASV prezidenta kandidāts Donalds Tramps, Olimpiskajām spēlēm jānotiek tikai un vienīgi Grieķijā, kā arī, ka Irānas un Turcijas vienīgā izeja ir politiskās savienības slēgšana ar Krieviju, viņš pamanījās izteikties arī par Latvijas nākotni un nolamāt Rīgas mēru Nilu Ušakovu.

Pēc 15 gadiem Latvijas galvaspilsēta Rīga kļūs par krievu pilsētu, tāpat kā Daugavpils. Arī Igaunijas pilsētas Narva un Kohtla – Jerve nonākšot krievu pārvaldībā.

„Tur jūsu mērs Ušakovs, kaut arī krievu cilvēks, kļuvis ļoti rietumniecisks. Saka, ka gadījumā, ja (Eiropas Savienība) atcels sankcijas pret Krieviju, pirmām kārtām iegūs Latvija, nevis Igaunija vai Lietuva. Latvija neko neiegūs! Mēs pieņemsim visus mērus, lai, kamēr krievi būs Latvijas un Igaunijas nepilsoņi, šīs divas valstis neko neiegūtu.

Tālākā perspektīvā pēc 10 – 15 gadiem par Latvijas galvaspilsētu kļūs Liepāja, bet Rīga un Daugavpils, tāpat kā Narva un Kohtla – Jerve Igaunijā būs krievu pilsētas,” teica Žirinovskis.

„Atdodiet mums krievu zemes ar krievu iedzīvotājiem, bet pārējā daļā palieciet tādi, kādi bijāt Zviedru impērijas laikā. Mežā dzīvojiet – tur ir bites un medus. Naturālā saimniecība būs. Rīgā un Tallinā sēdēs krievu inženieri. Bet vasarnīcu Rīgas Jūrmalā neiegādāšos – tur ir odi,” turpināja odiozais krievu politiķis.

Vladimirs Žirinovskis sevi pieskaita Donalda Trampa radiniekiem (krievu val.)

 

Kasjauns.lv/Foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA, AFP/LETA, EPA/LETA/Zane Bitere/LETA