Zatleram dzīvokli nevar atrast kundzes cimperlīguma dēļ
Sabiedrība
2011. gada 14. jūnijā, 16:58

Zatleram dzīvokli nevar atrast kundzes cimperlīguma dēļ

Jauns.lv

Piemērotu dzīvokli Valdim Zatleram pēc prezidentūras beigām nevarot atrast nevis tādēļ, ka tādu nebūtu, bet gan prezidenta kundzes Lilitas Zatleres specifisko iegribu dēļ.

Zatleram dzīvokli nevar atrast kundzes cimperlīgum...
Prezidenta kundzes Lilitas Zatleres cimperlīguma dēļ it kā nevarot atrast mitekli viņas vīram pēc tam, kad viņš atvadīsies no Rīgas pils. Lilitu Zatleri neapmierinot piedāvājums.
Prezidenta kundzes Lilitas Zatleres cimperlīguma dēļ it kā nevarot atrast mitekli viņas vīram pēc tam, kad viņš atvadīsies no Rīgas pils. Lilitu Zatleri neapmierinot piedāvājums.

Lilita Zatlere uzstādot īpašas prasības

Labi informēti avoti vēsta, ka eksprezidenta dzīvokļa meklēšanu kavējot nevis atbilstošu dzīvokļu trūkums tirgū, bet gan prezidenta kundzes uzstādījumi. Viņa kā nepietiekami labus izbrāķējusi atsevišķus piedāvātos dzīvokļus, raksta „Latvijas Avīze”.

Šo versiju apstiprinājis arī kāds bijušais valsts akciju sabiedrības „Valts nekustamie īpašumi” (VNĪ) darbinieks. Viņš arī atgādinājis, ka laikā, kad Zatlers sācis veikt prezidenta pienākumus, noticis Jūrmalas rezidences remonts un toreiz pirmā lēdija uzstājusies ar savām prasībām, kas krietni sadārdzinājušas projektu. Turklāt par iekštelpu dizaineri uzaicināta Zatleres meita - interjera un vides mākslas speciāliste Agnese Mangule, kura par saviem pakalpojumiem saņēmusi 10 tūkstošus latu.

Eksprezidentam dzīvokli meklēs pēc jauniem noteikumiem

Atceroties sāpīgo pieredzi ar ieilgušo Vairas Vīķes-Freibergas dzīvokļa remontu pirms četriem gadiem, VNĪ jau pirms diviem gadiem esot sākuši risināt jautājumu par dzīvokli Valdim Zatleram un gatavot atklātu konkursu attiecīgas dzīvojamās platības iepirkšanai. Toreiz ekonomiskās krīzes dēļ valdība lūgusi jautājumu atlikt.

Šonedēļ Ministru kabinets apstiprinājis noteikumus, kas paredz, ka turpmāk dzīvokli eksprezidentam izvēlēsies nevis VNĪ, kā tas bija līdz šim, bet gan īpaša komisija, kurā ietilps Valsts prezidenta kancelejas, Finanšu ministrijas un VNĪ pārstāvji, kā arī nepieciešamības gadījumā – drošības dienestu cilvēki.

Izvēles izdarīšanai komisijai dots pusotrs gads. Šajā laikā Zatlers saņems 1200 latu lielu kompensāciju mēnesī par pagaidu dzīvesvietas īri.

Nekustamo īpašumu uzņēmuma „Latio” valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns spriež, ka pašreizējā situācijā tirgū reprezentablu dzīvokli prestižā rajonā Rīgas centrā varētu atrast un iegādāties trīs līdz sešu mēnešu laikā. „Taču ja nepieciešama dzīvesvieta valsts augstākajai amatpersonai, tad laikam nevar tā vienkārši izvēlēties un nopirkt, jo jāņem vērā, piemēram, drošības aspekts, prestiža jautājums un citi blakus faktori, par ko es pat nezinu,” teic Šīns.

Elmārs Barkāns/Foto: Edijs Pālens/LETA