Politika
2011. gada 11. jūlijs, 16:31

TP līderi pagaidām citās partijās neplāno stāties

Jauns.lv

Tautas partijas (TP) līderi pēc partijas likvidācijas citiem politiskajiem spēkiem pagaidām neplāno pievienoties.

Bijušais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš aģentūrai BNS atzina, ka viņam politisku plānu pašlaik nav un viņš turpina darbu vēstnieka amatā NATO. "Man nav patlaban plānu stāties kādā politiskā partijā," atzina Riekstiņš.

Arī TP valdes loceklis Mareks Segliņš, kurš strādā par "Rīgas namu" juristu, nedomā kādā partijā iesaistīties, uzsverot, ka aktīvo politiku ir pametis līdz ar aiziešanu no tieslietu ministra amata. "Es, protams, nezinu, kas būs pēc trijiem vai desmit gadiem, kādas būs vēlmes un ambīcijas, bet tagad man nav plānu iesaistīties politikā," sacīja Segliņš.

Viņš atbalsta TP lēmumu likvidēties, jo pašlaik viss esot tik vulgarizēts un radikalizēts – "ir tikai labie vai ļaunie". "Tautas partijai ar spēcīgu programmu nākt ir neiespējami, jo tas tiek paziņots par oligarhiem. Ja cilvēkam ir pašcieņa, nav sevišķi gudri skriet ar galvu sienā un runāt ar cilvēkiem, kas ir kurli," vērtēja Segliņš.

Arī partijas valdes locekļi un bijušie ministri Oskars Spurdziņš un Atis Slakteris neplāno iesaistīties citā politiskajā spēkā. Slakteris aģentūrai BNS atzina – ja nestartē Saeimas vēlēšanās, TP ir jālikvidējas. Slakteris nedomā, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja uzliktajam sodam vairāk nekā viena miljona lata apmērā, kas TP jāatmaksā par, iespējams, pretlikumīgi saņemtajiem un iztērētajiem finanšu līdzekļiem, neesot bijusi liela nozīme TP likvidēšanā.

"Problēma ir tā, ka Tautas partija nevar atjaunot vēlētāju uzticību," uzsvēra Slakteris.

Tāpat TP valdē esošie pašvaldību vadītāji – Cēsu novada pašvaldības vadītājs Gints Šķenders un Preiļu novada mērs Aldis Adamovičs – apliecināja, ka pašlaik nevienā citā politiskajā spēkā neplāno iesaistīties.

Šķenders pauda viedokli, ka TP piedāvājums nav bijis populārs un vadoņiem bija jāmainās. Viņš negrasās stāties citā partijā un uzskata, ka politikā ir jānāk jauniem cilvēkiem. Uz jautājumu, vai startēs 2013.gadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, Šķenders atbildēja: "Dzīve rādīs, jāmainās cilvēkiem, jābūt attīstībai. Ir bēdīgi, ka turas pie beņķiem."

Savukārt, runājot par Vidzemes partiju, kuras veidotāju vidū ir arī līdzšinējais TP biedrs Vents Armands Krauklis, Šķenders sacīja, ka "tas ir pilnīgi garām" un nevajag tracināt cilvēkus. "Visu cieņu, bet cilvēki tam neticēs. Cilvēkus nevar uzrunāt tādā veidā, jo tie ir tie paši oranžie [TP]," uzsvēra Šķenders.

Arī Adamovičs atbalstījis TP likvidēšanos, jo TP politiķu izteiktie piedāvājumi netika pieņemti sabiedrībā. Pēc viņa teiktā, Latgales pašvaldību vadītāji TP biedri vēl neesot izlēmuši par savu nākotni politikā.

Jau vēstīts, ka TP kongresā nolēma likvidēt partiju. Šis process varētu ilgt vismaz pusgadu.

Ziņots arī, ka tiesvedībā joprojām atrodas lieta par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzlikto sodu TP par 9.Saeimas priekšvēlēšanu tēriņu limitu pārsniegšanu, kas partijai var draudēt ar 1,03 miljonu latu atmaksu valsts budžetā. KNAB priekšnieka vietnieks Alvis Vilks aģentūrai BNS atzina, ka partijas likvidēšana var tikt uzskatīta par mēģinājumu izvairīties no soda samaksas.

Augstākās tiesas Senāts TP sūdzību jau kasācijas kārtībā par naudas atmaksu valsts budžetā izskatīs 24.augustā.


BNS